IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: DUPLO ĆEMO PROVJERITI RUSE I BJELORUSE koji apliciraju za CRNOGORSKA DRŽAVLJANSTVA…

Vlada je minutom ćutanja obilježila godišnjicu deportacije muslimana. 

Usvojena je odluka kojom se građani Saudijske Arabije oslobađaju od pribavljanja viza. Takođe, od 1. juna biće uspostavljena i direktna avio linija između dvije zemlje.

Usvojen je i Predlog akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u cilju zaštite finansijskih interesa Evropske unije (2019 – 2022), za 2022. godinu.

Abazović je rekao da je sa ministrom vanjskim poslova načeo temu koja je od važnosti za Crnu Goru, a tiče se uspostavljanja tzv. e-viza.

“Odnosno, olakšavanje građanima da iz država kojima je potrebna viza za Crnu Goru da to ne rade na tradicionalni način, nego na savremeni način, online se aplicira i tako se prima obavještenje da je neko dobio mogućnost ulaska u Crnu Goru”, rekao je Abazović…

Čitaj još:   DRITAN Abazović zvanično predložio sastav Vlade...

O svim detaljima vezanim za ekonomsko državljanstvo, kako je kazao Abazović, javnost mora biti potpuno informisana.

“Ovaj program se odvija pod snažnim monitoringom, za građane Rusije i Bjelorusije biće sprovedene duple provjere, s obzirom na to da smo im uveli sankcije. Trudićemo se da upoznamo javnost s nekoliko aplikanata za ekonomsko državljanstvo koji mogu umnogome da doprinesu imidžu Crne Gore”, kazao je Abazović.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more