IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VULIN SA MARIĆEM NADMAŠIO SEBE: “Hrvati koriste članstvo u EU- u nadajući se da će Srbija kleknuti…” (foto, video)

Aleksandar Vulin izjavio je, komentirajući izjave hrvatskih dužnosnika povodom podizanja optužnice u Srbiji protiv hrvatskih pilota, da bi Europska unija trebala odlučiti želi li proširenje ili ne, i šta Srbiji nudi za to proširenje…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 26. 05. 2022… 10: 40… VULIN SA MARIĆEM NADMAŠIO SEBE: “Hrvati koriste članstvo u EU- u nadajući se da će Srbija kleknuti…” (foto, video)

Srbijansko tužiteljstvo podiglo je optužnice za ratne zločine protiv četiri oficira, hrvatska pilota zbog navodne naredbe da se raketira kolona izbjeglica kod Bosanskog Petrovca i Bosanskog Novog za vrijeme operacije Oluja u augustu 1995.

Ako je suditi po šutnji Briselesa kad je riječ o toj optužnici, treba se zapitati je li članstvo u EU-u vrijedno toga, ocijenio je Vulin.

“Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je ‘nikada nećete ući u EU ukoliko im budete sudili’. Hrvatska vodi svoju politiku kao mješavinu kompleksa i zle namjere, sjećanja na Jasenovac i želje da se on ponovi. Hrvati koriste članstvo u EU-u nadajući se da će Srbija kleknuti prvi put u svojoj istoriji”, rekao je Vulin na TV Happy.

Milanović je prethodnog dana izjavio da je nastup Vučića u Glini 1995. kazneno djelo, da je protiv njega mogla biti podignuta optužnica, ali da je politička odluka Hrvatske da se u to ne upušta.

Čitaj još:   BERLIN: Postignut dogovor u vezi sa sporom o migrantima...

“Vučić nije nikog ubio, ali njegovo orgijanje i burgijanje tih godina je mnoge skratilo za glavu. I za dušu”, rekao je Milanović novinarima upitan o srpskoj optužnici protiv hrvatskih pilota i reakcijama srpskih dužnosnika na njegovu raniju izjavu da će Srbiju “koštati” ta optužnica.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da samo Hrvatskoj mogu štetiti nastupi njezina predsjednika Zorana Milanovića.

Brnabić je na Twitteru navela da je “u jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu štetiti, Milanović izjavio povijesnu nebulozu: “Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti”.

“Što? Zato što tražimo pravdu za ubijenu djecu na Petrovačkoj cesti? Što je sljedeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je ‘mit’)”, napisala je ona.

Srbijansko tužiteljstvo podiglo je optužnice za ratne zločine protiv četiri oficira, hrvatska pilota zbog navodne naredbe da se raketira kolona izbjeglica kod Bosanskog Petrovca i Bosanskog Novog za vrijeme operacije Oluja u augustu 1995.

Ministarstvo branitelja istaknulo je da Srbija nema pravo podizati tužbe protiv hrvatskih građana na osnovu Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupcima ratnih zločina, ističući da se ta država “samoproglasila nadležnom i uporno pokušava biti gazda u tuđem dvorištu”.

Čitaj još:   RUSIJA: Belgija izbacila peterostruke svjetske prvake...

 BONUS VIDEO: Ane Brnabić Vulina i Vučića Hrvatskoj zbog reakcija na optužnice za ratne zločine

izvor (SB)

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more