IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA BITI OPREZAN: Kinder povlači 3.000 tona proizvoda zbog salmonele… (foto, video)

Više od 3.000 tona Kinder proizvoda povučeno je s tržišta zbog straha od salmonele, rekao je zvaničnik kompanije za francuske novine Le Parisien. Ovaj potez oštetit će kompaniju za nekoliko desetina miliona eura…

ARLON: Svijet, Crna Hronika. vijesti, petak, 27. 05. 2022… 11: 40… TREBA BITI OPREZAN: Kinder povlači 3.000 tona proizvoda zbog salmonele… (foto, video)

Čelnik Ferrero Francea Nicolas Neykov rekao je da je zagađenost došla “iz filtera smještenog u posudi za maslac”, u fabrici u Arlonu u Belgiji. Rekao je da su zarazu mogli uzrokovati ljudi ili sirovi materijal.

Utvrđeno je da čokoladni proizvodi proizvedeni u fabrici u Arlonu, na jugoistoku Belgije, sadrže salmonelu, što je rezultiralo desecima slučajeva u nekoliko evropskih zemalja.

Belgijske zdravstvene vlasti naredile su početkom aprila italijanskoj grupi Ferrero da obustavi proizvodnju u svojoj tvornici u Belgiji, nakon istrage o desetini slučajeva salmonele povezanih s Kinder čokoladama.

Čitaj još:   VODENA APOKALIPSA U REGIONU: Zagreb rekordni vodostaj Save, vanredno stanje u BiH,ovo je IZMAKLO KONTROLI (video)

Ferrero, koji je povukao nekoliko serija Kinder Surprise čokoladnih jaja i drugih proizvoda s polica u Španiji, Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama, rekao je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu.

Fabrikaa u Arlonu činila je oko sedam posto ukupne svjetske količine Kinder proizvoda.

Zatvaranje fabrike i zdravstveni problemi bili su udarci za talijanskog slastičarskog diva Ferrera, koji su došli u vrijeme uskršnjih blagdana kada su Kinder čokolade tražene u supermarketima, objavio je RSE.

IZVOR AGENCIJE

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more