IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVA EVROPSKA zemlja koja je uvela rigorozne KAZNE: Vozači koji koriste mobilni u saobraćaju, ostaju BEZ VOZAČKE DOZVOLE… (foto, video)

Tokom 48 sati, policija je sprovodila kontrolne akcije. Svrha je bila borba protiv distrakcija u vožnji, fenomena za koji se vjeruje da je uzrok četvrtine saobraćajnih nesreća u…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 05. 2022… 11: 48… PRVA EVROPSKA zemlja koja je uvela rigorozne KAZNE: Vozači koji koriste mobilni u saobraćaju, ostaju BEZ VOZAČKE DOZVOLE… (foto, video)

U Belgiji nema šale, problem s mobilnim telefonima su tamošnji zakonodavci shvatili ozbiljno. Odnosno, izuzetno ozbiljno.

U nekim djelovima zemlje je naime uvedeno pravilo o kaznama sve do 4000 eura i gubitku vozačke dozvole do pet godina ako se u vožnji koristi mobilni. Zabranjeno je i biranje ruta na navigaciji tokom vožnje.

Dakle, belgijska policija je zabilježila 2387 prekršaja i oduzete su 503 dozvole u najnovijoj akciji, navodi Revija HAK.

Čitaj još:   VUČIĆU, A IZVINJENJE? Doktorka: Smrt dođe, zakopčaš džak, ne spavaš...

Tokom 48 sati, policija je sprovodila kontrolne akcije širom Belgije. Svrha je bila borba protiv distrakcija u vožnji, fenomena za koji se vjeruje da je uzrok četvrtine saobraćajnih nesreća u Belgiji.

Zabilježeno je ukupno 2387 prekršaja. 

Njih 2331 odnosilo se na korišćenje mobilnog tokom vožnje, a 114 na druge oblike distrakcije. U nekim opštinama tužilaštvo je naložilo hitno oduzimanje dozvole za ukupno 503 vozača.

BONUS VIDEO: Za nevjerovati- Srpskog vozača šlepera navigacija pogrešno odvela u dio Istanbula sa uskim ulicama!!

Izvor: telegraf.rs

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   PARA NA PARU I U PANDEMIJI: Deset najbogatijih gazda na svijetu udvostručili bogatstvo, zastrašujuće je ovo... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more