IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVA EVROPSKA zemlja koja je uvela rigorozne KAZNE: Vozači koji koriste mobilni u saobraćaju, ostaju BEZ VOZAČKE DOZVOLE… (foto, video)

Tokom 48 sati, policija je sprovodila kontrolne akcije. Svrha je bila borba protiv distrakcija u vožnji, fenomena za koji se vjeruje da je uzrok četvrtine saobraćajnih nesreća u…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 05. 2022… 11: 48… PRVA EVROPSKA zemlja koja je uvela rigorozne KAZNE: Vozači koji koriste mobilni u saobraćaju, ostaju BEZ VOZAČKE DOZVOLE… (foto, video)

U Belgiji nema šale, problem s mobilnim telefonima su tamošnji zakonodavci shvatili ozbiljno. Odnosno, izuzetno ozbiljno.

U nekim djelovima zemlje je naime uvedeno pravilo o kaznama sve do 4000 eura i gubitku vozačke dozvole do pet godina ako se u vožnji koristi mobilni. Zabranjeno je i biranje ruta na navigaciji tokom vožnje.

Dakle, belgijska policija je zabilježila 2387 prekršaja i oduzete su 503 dozvole u najnovijoj akciji, navodi Revija HAK.

Tokom 48 sati, policija je sprovodila kontrolne akcije širom Belgije. Svrha je bila borba protiv distrakcija u vožnji, fenomena za koji se vjeruje da je uzrok četvrtine saobraćajnih nesreća u Belgiji.

Čitaj još:   Vic dana KAKO Zaljubljena plavuša laže momka...

Zabilježeno je ukupno 2387 prekršaja. 

Njih 2331 odnosilo se na korišćenje mobilnog tokom vožnje, a 114 na druge oblike distrakcije. U nekim opštinama tužilaštvo je naložilo hitno oduzimanje dozvole za ukupno 503 vozača.

BONUS VIDEO: Za nevjerovati- Srpskog vozača šlepera navigacija pogrešno odvela u dio Istanbula sa uskim ulicama!!

Izvor: telegraf.rs

BRAVO ZA OBJAVU FOTKE: Vučić, proterivao ljude iz Zemuna jer su Hrvati… (foto, video)

Na Tviteru je objavljena fotografija sa protesta ispred zgrade, organizovan Read more