IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Građanski NIKŠIĆ: Proslavićemo 13. jul i NEĆEMO USTUKNUTI PRED SVETOSAVSKIM PRIJETNJAMA…

Grupa građana “Građanski Nikšić” oglasila se povodom prijetnji u vezi sa najavljenom proslavom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore u tom gradu.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno.

“13. jul Dan državnosti Crne Gore ima poseban značaj za svakog Crnogorca i Crnogorku.

13. jula 1878. godine na Berlinskom kongresu Crna Gora je priznata kao samostalna država, a istog datuma 1941. počeo je prvi narodni ustanak protiv fašističkog okupatora u Evropi.

13. jul zbog toga predstavlja simbol naših neprekidnih borbi za slobodu i nezavisnost. Borbi u koje su naši slavni preci ugradili svoje živote.

Posljednje dvije godine svjedoci smo otvorenih, besramnih i necivilizacijskih ataka upravo na te najviše vrijednosti, sa poznatih adresa crkve Srbije, DF- a i Demokrata. Adresa koje su u prethodne dvije godine zaustavile naš evropski put, adresa koje se protive našem članstvu u NATO.

Predsjednik opštine Nikšić Kovačević i predsjednik SO Nikšić Vuković, bojkotovali su ove datume. Ni jedna državna zastava nije istaknuta, a ove godine smo svjedočili najprizemnijoj provokaciji kakva je svojstvena ljudima koji su se odrekli svoje zemlje i svojih predaka– dekoraciji grada u bojama druge države, koja ih debelo plaća za izdaju.

Ova provokacija probudila je slobodarski Nikšić. Prelila se kap u čaši poniženja i bezumlja kojima smo bili izloženi. Otvorile su nam se rane koje su izazvali skrnavljenjem spomenika našem Ljubu, koje su pravdali Kovačević i Vuković, svetosavsko otimanje kuće za siromašne u centru Nikšića, četnička orgijanja na kojima se veličala ruska agresija na Ukrajinu, posrbljavanje svih naših svetinja bestijalnim lažima i manipulacijama…

Zato je Nikšić odlučio da 13. jul proslavi onako kako priliči Crnoj Gori i Crnogorcima. Kako to rade sve civilizovane zemlje. Da okiti grad državnim zastavama, toplim osmjesima, otvorenim srcima i ljubavlju. To nam niko ne smije uskratiti. Ne smije i ne može.

Čitaj još:   ZORAN MILANOVIĆ TONE SVE DUBLJE: Potreba, bi li bilo dovoljno milion pobijenih Bošnjaka da bi genocid bio genocid? (foto, video)

Nažalost, pojavile su se brojne prijetnje koje dolaze s poznatih adresa. Razna formalna i neformalna udruženja javno šalju monstruozne prijetnje, uvrede i pozivaju na genocid. Potomci najotvorenijih saradnika fašista okupljenih oko Joanikija I, sada okupljeni oko Joanikija II Dostavljenog, pokušavaju da druge optuže za fašizam.

Isti oni koji su proklinjali Duklju i Dukljane, sada pokušavaju da prisvoje Duklju, šetači opanaka sada pokušavaju da prisvoje naše slavne oslobodilačke bitke… Doš'o vakat ko obraza nema. Doš'o, ali će i proći.

Predsjedniče Vlade i Ministre unutrašnjih poslova, upoznati ste sa svim ovim prijetnjama. Javno. Čekamo da se oglasite i da preduzmete sve na šta vas zakoni obavezuju, da obezbijedite ovaj događaj.

Bezbjednost građana koji će ponosno i dostojanstveno slaviti državni praznik 13. jul, na uredno prijavljenom skupu, vaša je nadležnost i obaveza. Isto tako, vaša obaveza je da se obračunate sa onima koji prijete, pozivaju na linč, genocid i na besraman način vrijeđaju državu i državne simbole.

Obraćamo vam se javno kako bi imali čiste račune pred građanima. Upoznati ste sa svačijim namjerama i radnjama.

Mjeru vašeg ponosa ćemo vagati nakon praznika.

Slobodarski Nikšić nije ustuknuo pred brojnim ozbiljnim prijetnjama kroz istoriju, pa neće ustuknuti ni pred ovim svetosavsko-četničkim.

Raduje nas što je cijela Crna Gora prepoznala ove izazove i što nam je stala uz rame kako smo uvijek stajali. A Nikšić je vazda bio i biće PERJANICA.

Čitaj još:   ARAPIMA PKB "otišao" ispod cijene: "Prodali poslednje zlato" EMIRATIMA...

Na to nas obavezuju Ljubo i Joka, Sava i Olga… 45 narodnih heroja i hiljade junaka i heroina. Na to nas obavezuje slavna istorija krvlju ispisana. Na to nas obavezuje naša Majka Crna Gora.

Zato ćemo našoj Majci proslaviti praznik dostojanstveno, kako nam i priliči.

Zato će doći sva njena đeca.

Zato će Nikšić biti crven od zastava i zlatan od zlatnih orlova.

Zato što je Nikšić kadar da sačuva svoj ponos i dostojanstvo koje pokušavaju ukaljati nečasni i nedostojni.”

izvor: antena M.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more