IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINARKA DEMOLIRALA VUČIĆA: Izgubio živce i nastavio omalovažavanja… (foto, video)

Vučić nije odgovarao na postavljeno pitanje, već je odgovor koristio za vrijeđanje novinarke. U istom maniru su odgovor predsjednika iskoristili i tabloidi…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. 05. 2022… 19: 48… NOVINARKA DEMOLIRALA VUČIĆA: Izgubio živce i nastavio omalovažavanja… (foto, video)

I na konferenciji za novinare u nedjelju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nastavio s praksom omalovažavanja novinara nezavisnih medija iz United Grupe.

N1: Ovdje smo u magacinu, koliko možemo da shvatimo, graha i riže, ima li bilo kog proizvoda koji je iz naše zemlje?

“Izvinjavamo se što nemamo rižinih polja dovoljno, ali želimo da naši ljudi mogu da pojedu dovoljno riže. Izvinite što se ne nalazimo u Kini, nemamo rižina polja, nismo ih imali nikada dovoljno, niti ćemo ih imati. Ali potrebno je osim želje da pokažete da baš nismo dovoljno uspješni, pokažete ponekad i malo fer odnosa i pomalo znanja. Dakle, izvinjavamo se zbog toga. Izvinjavamo se što smo obezbijedili za naše građane i dovoljno riže, iako Srbija nije zemlja riže. Ima je dovoljno, i mi smo to uvezli“, kazao je Vučić.

Čitaj još:   OVO SU IMPROVIZOVANE SOBE NA SAJMIŠTU: Tu će biti smješteni, pacijenti sa koronom... (foto)

I – opet prozvao novinare medija United Grupe.

Žao mi je što vi nikada sa vaša tri medija, N1, Nova S i AdriaNews, kako god da se zove to, nikada ne pratite šta govorim dok obilazim, jer ste zainteresovani da svoj glas čujete i svoja pitanja, pa ne čujete šta sam govorio. Nije ovdje samo magacin hrane, mi smo vas vodili dolje i pokazivali i gdje imamo i brane zbog poplava”, rekao je.

N1: Mi smo vas sačekali ovdje, nismo znali šta dolje pokazujete, nema potrebe da vrijeđate novinare, da govorite da nešto ne znamo ili da nešto očekujemo previše, lijepo sam vas pitala da li ima nešto iz naše zemlje?

“Nijednom riječju vas nisam uvrijedio, osim što sam konstatovao da određene stvari ne želite da pratite i da određene stvari ne znate. Zato mislim da je važno da ponekad naučite da Srbija nije zemlja riže i da je dobro da to savladate”, odgovorio je.

N1: Niko nije ni rekao da je Srbija zemlja riže…

“To što vi mislite da drskošću mene možete izbaciti iz takta, ne vrijedi vam, toliko drugih problema imamo. Graha nikada nismo imali dovoljno, uvozili smo ga od Kazahstana i Kine, do Sjeverne Makedonije. Ne možete da imate sve”, rekao je Vučić.

Čitaj još:   VAŽNO, Vučić, saopštio građanima Srbije: Neka nam je sa srećom... (foto)

N1: Šta je problem da to tako kažete?

“Pa problem je što vi, osim što ne znate, imate lošu namjeru. Ako su ove moje riječi za vas uvredljive, ja sam ponosan na činjenicu što je jedan veliki diktator vas uvrijedio time što vam je rekao da nešto ne znate”, poručio je Aleksandar Vučić na kraju rasprave sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović.

izvor N1