IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SONJA BISERKO: “Šta će Putin tražiti od Vučića, znaće se kad Lavrov dođe u Beograd”… (foto, video)

Sonja Biserko rekla je da je dogovorena cijena za gas iz Rusije, ali da se sada postavlja pitanje šta je traženo za uzvrat…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. 05. 2022… 20: 48… SONJA BISERKO: “Šta će Putin tražiti od Vučića, znaće se kad Lavrov dođe u Beograd”… (foto, video)

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko rekla je da je dobra vijest što je dogovorena cijena za gas iz Rusije, ali da se sada postavlja pitanje šta je traženo za uzvrat.

Ona je za Danas rekla da će o tome biti riječi kada Sergej Lavrov dođe u Beograd. Pored toga, Biserko napominje da je važna informacija da je Putin u razgovoru pomenuo, kada je riječ o Ukrajini, da postoji sporazum koji je na stolu u Kijevu i u Moskvi.

“Uočljivo je, naročito poslije Foruma u Davosu, da svijet traži izlaznu strategiju iz ukrajinskog rata koji se protegao i koji je nanio nesagledive posljedice na međunarodni poredak, izazvao krizu gladi i još uvijek može da isprovocira upotrebu nuklearnog oružja. U tome je najeksplicitniji bio Henry Kissinger koji je na Forumu sugerisao da bi Ukrajina i Rusija trebalo da počnu mirovne pregovore u naredna dva mjeseca. Umjesto da je Ukrajina postala most između Evrope i Rusije, Rusija je zbog agresije potpuno izolovana što se, smatra Kissinger, ne smije dozvoliti“, rekla je ona i dodala:

Čitaj još:   UŽAS I TUGA i još jedna ispovjest: Mika me je silovao skoro svakog utorka... (foto)

“Čini se i da Francuska i Njemačka razmišljaju na istim linijama jer se rat produžio i direktno ugrozio i samu Evropu jer za alternativne izvore energije treba vremena. Očigledno je da i Rusija traži izlaznu strategiju jer je od od prvog dana rata na gubitku, prije svega moralnom, političkom i ekonomskom”, podvukla je Biserko.

Prema njenim riječima, predsjednik Vučić je također pomenuo da se na njega vrši pritisak zbog Kosova.

“Zapad će sigurno tražiti ustupke na Balkanu kako bi zatvorio sva otvorena pitanja, prije svega, Kosova. To je pomenuo i predsjednik. Kandidatura Kosova za Vijeće Evrope a vjerovatno i za druge organizacije ojačaće suverenitet Kosova a to će doprinijeti i poboljšanju položaja srpske zajednice na Kosovu”, zaključila je Sonja Biserko…

BONUS VIDEO: KRAJ- POČEO OPŠTI HAOS- VUČIĆ SE SPREMA DA DOKRAJČI SRBIJU!

izvor (SB)

Čitaj još:   SONJA BISERKO: Negiranje crnogorstva utvrdiće identitet Crnogoraca... (foto)
SONJA BISERKO: Vučić i sve njegove odluke su u dogovoru sa Kremljom… (foto)

Rusi su najugroženiji i najpodjeljeniji narod, na istoj tezi o Read more

SONJA BISERKO: Vučić će morati da bira između PUTINA I ZAPADA… (foto)

Srbija će biti prinuđena da napravi izbor poslije izbora 3. Read more