IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS GRMLJAVINE I PAD TEMPERATURE: Nestabilno vrijeme, evo i kad se očekuje postepeno razvedravanje i pravo ljetno vrijeme… (foto)

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 17 i 23 C, na jugu do 27 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 30. 05. 2022… 09: 48… DANAS GRMLJAVINE I PAD TEMPERATURE: Nestabilno vrijeme, evo i kad se očekuje postepeno razvedravanje i pravo ljetno vrijeme… (foto)

Danas se očekuje vrijeme sa povremenim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, a dnevna između 17 i 25°C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom…

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa.

ponedjeljak, 30.05.2022. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana i stabilizacijom vremena. Svježiji jutarnji sati i umjerene temperature pozitivno će djelovati na većinu stanovništva. Moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja, posvuda bi trebalo biti ugodnije.

Čitaj još:   FILIP Adžić: Crnoj Gori fali više od hiljadu policajaca, stanje bezbjednosti redovno... (foto, video)

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu do 29 C.

U srijedu, u Bosni umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more