IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRČERVITA BORBA DO SMRTI: Ukrajinski vojnik ostao sam u rovu i pomrsio račune ruskim specijalcima, čak je dva puta i uspio… (foto, video)

Nevjerojatna snimka hrabrosti ukrajinskog vojnika: sam se suprotstavio ruskim specijalcima, čak dvaput je izbacio bombu iz svoga rova.

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 30. 05. 2022… 18: 48… GRČERVITA BORBA DO SMRTI: Ukrajinski vojnik ostao sam u rovu i pomrsio račune ruskim specijalcima, čak je dva puta i uspio… (foto, video)

Rat na istoku Ukrajine već odavno liči na Prvi svjetski rat. Ukrajinske ravnice i predgrađa ispresjecani su rovovima u kojima se odvijaju dramatične borbe. Snimak jedne takve borbe snimljen iz zraka pojavio se danas na društvenim mrežama.

Kako javlja britanski Daily Mail, borba je snimljena blizu Novotoshkivske u Lugansku ranije tokom rata i prikazuje grupu proruskih separatista kako se probijaju kroz rov koji dijeli neplodno polje opustošeno teškom artiljerijom.

Nakon što su Rusi ubili jednog ukrajinskog vojnika, a ostale natjerali na povlačenje, jedan branitelj ostaje da se suprotstavi agresorima i počinje očajnička bitka iz blizine.

Ukrajinski vojnik hrabro se borio do samoga kraja, braneći svoj rov od napada ruskih specijalaca koji su od njega bili udaljeni svega nekoliko metara, što se vidi i na snimci. Ovaj hrabri muškarac čak je dvaput uspio izbaciti rusku bombu iz svoga rova.

Čitaj još:   ISTANBUL: Adem Ljajić ušao na teren, zategao ljevicu i zatvorio utakmicu (foto i video)

Serhij Hajdaj, guverner Luhanska, na društvenim je mrežama objavio nove informacije o situaciji u Severodonjecku i Lisičansku, istočnim gradovima koje ruske snage očajnički pokušavaju osvojiti. Guverner navodi da Rusi napreduju prema centru grada, a situaciju je opisao kao “iznimno tešku”.

– Ruske snage utvrđuju svoje pozicije u predgrađima Severodonjecka. Ne odnose tijela svojih ubijenih vojnika, smrad leševa širi se ulicama. Ubijeno je pet građana, petero ih je ozlijeđeno. Pokušavaju okružiti Severodonjeck te nastaviti u smjeru ‘ceste života’ i odsjeći je-  napisao je Hajdaj referirajući se na jedinu cestu koja spaja Severodonjeck s ostatkom teritorija pod kontrolom Kijeva.

– Tokom posljednja 24 sata odbijeno je 14 neprijateljska napada. Uništili smo dva artiljerijska sistema i 10 neprijateljskih vozila. Naša protivzračna odbrana srušila je dva projektila prvo Ruske snage utvrđuju svoje pozicije u predgrađima Severodonjecka…

Ne odnose tijela svojih ubijenih vojnika, smrad leševa širi se ulicama. Ubijeno je pet građana, petero ih je ozlijeđeno. Pokušavaju okružiti Severodonjeck te nastaviti u smjeru ‘ceste života’ i odsjeći je-  napisao je Hajdaj referirajući se na jedinu cestu koja spaja Severodonjeck s ostatkom teritorija pod kontrolom Kijeva.

– I jučer su Rusi žestoko napadali Lisičansk i Severodonjeck. U starom gradu ubijeno je pet civila, a petero ih je ranjeno. Ozlijeđeni su u bolnici. Ruske snage ovdje unište oko 50 kuća dnevno- napisao je Hajdaj.

Čitaj još:   EPILOG NAPADA U BARU- Tužilaštvo je prikupilo dokaze: Maloljetnici priznali djelo, šta tvrde da im je bio povod nasrtaja na Sarajlije... (foto, video)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more