IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HIT DANA- ANE BRNABIĆ, NADMAŠILA SEBE: „Vučić me zvao u 6 sati ujutro, zvali su ga za školske toalete, pravi državnik koji za ovu Srbiju živi…“ (foto, video)

„Ovo što vidimo svaki dan aktivnosti Aleksandra Vučića, to se zove domaćinsko vođenje države. Prosječan političar u Srbiji gleda u budućnost 20 dana, a Aleksandar Vučić gleda deset godina“, kazala ANA Brnabić.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 30. 05. 2022… 09: 48… HIT DANA- ANE BRNABIĆ, NADMAŠILA SEBE: „Vučić me zvao u 6 sati ujutro, zvali su ga za školske toalete, pravi državnik koji za ovu Srbiju živi…“ (foto, video)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija sa osnovnim životnim namirnicama u Srbiji takva da „imaju svega“ a da se nada da će biti i za izvoz.

Brnabić je za televiziju Pink rekla da se „svakodnevno prate kvote za izvoz“ poljoprivrednih proizvoda i da vlada „pomaže koliko može“ proizvođačima koji hoće da izvezu.

Ona je kazala da je to situacija koju je osigurao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i da su njegove svakodnevne aktivnosti „domaćinsko vođenje države“.

BONUS VIDEO: Kakav je predsednik Vučić privatno? – Ana Brnabić (Ami G Show S14)

„Ovo što vidimo svaki dan aktivnosti Aleksandra Vučića, to se zove domaćinsko vođenje države. Prosječan političar u Srbiji gleda u budućnost 20 dana, a Aleksandar Vučić gleda deset godina“, kazala je Brnabić.

Premijerka Srbije je navela da je to što je Vučić jučer obišao robne rezerve i govorio o tome odakle će da uvezu rižu pokazatelj da je on „pravi državnik koji za ovu Srbiju živi“.

Čitaj još:   O ubistvu Shireen Abu Akleh mora se voditi nezavisna i međunarodna istraga... (foto, video)

– Brine o svemu i priprema se za svaku potencijalnu krizu. Stvarno nismo imali, ne takvog predsjednika, već ni takvog političara. To čista srca mogu da kažem poslije današnjeg razgovora sa Putinom. A oni koji se sprdaju zbog njegovog ličnog obilaska robnih rezervi, on je prosto takav čovek, on sve sam mora da vidi i da ima informacije. Tako je radio i kao predsjdnik vlade. Zvali su ga premijerom za školske toalete, a kada je počeo da mijenja škole, počeo je da mijenja svaki segment države. Mogu da se smiju i sprdaju, ali nestašica nemamo – kazala je ona.

Dodaje da je raditi sa Vučićem fenomenalno s jedne strane, ali sa druge užasno teško.

– Ali, zašto je to dobro? To mi ne smeta, obožavam da radimo zajedno i od neprocjenjive je važnosti što imamo čovjka kojem Srbija jeste život. Neko ko ga lično poznaje to ne može da zna. Čuvena je anegdota sa malinama, kada me je ujutru u 6 zvao da pita zašto uvozimo maline iz Maroka! Apsolutno je posvećen i to nam je donijelo snagu i stabilnost Srbije- kazala premijerka Srbije.

Čitaj još:   DVA OSMIJEHA SVE GOVORE: Papa primio ZLATANA i nasmijao ga u samo jednoj rečenici... (foto, video)

BONUS VIDEO: Iskre lete: Vučić: ‘Ja nisam ubio nikog’. Milanović: ‘Pa nije ni Hitler’ | RTL DANAS

IZVOR (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more