IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Sve više turskih kompanija zainteresovano da ulaže u sjever Crne Gore… (foto, video)

Ekonomska saradnja Crne Gore i Turske je na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za njeno unapređenje, zaključeno je na sastanku crnogorskog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i turske ambasadorke u Podgorici Songul Ozan…

PODGORICA: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak, 31. 05. 2022… 00: 48…BRAVO: Sve više turskih kompanija zainteresovano da ulaže u sjever Crne Gore… (foto, video)

Ekonomska saradnja Crne Gore i Turske je na zadovoljavajućem nivou, ima prostora za unapređenje, zaključeno je na sastanku crnogorskog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i turske ambasadorke u Podgorici Songul Ozan, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prevazilaženjem svih izazova i podizanjem ekonomskih odnosa naše dvije države na veći nivo, stvoriće se uslovi za izgradnju sigurnijeg poslovnog ambijenta, koji će privući još veći broj investitora iz Turske, sa čije strane vlada ogromno interesovanje za Crnu Goru”, istakao je Đurović.

Ambasadorka Ozan je kazala da je njena uloga kao prve predstavnice Turkiye u Crnoj Gori da aktivno radi na razvijanju i pospješivanju ekonomskih aktivnosti turskih kompanija koje već posluju ili planiraju da investiraju u Crnu Goru.

Čitaj još:   KOPENHAGEN: Danski parlament odobrio zakon kojim se zabranjuje spaljivanje Kur'ana... (foto, video)

“Otvorenim i transparentnim pristupom želimo da gradimo naše odnose i na taj način da privučemo još više velikih turskih kompanija u Crnu Goru. Dodatno, lijepa je vijest da su naše kompanije sve više zainteresovane za ulaganje u sjever Crne Gore”, istakla je Ozan.

Ministar Đurović je dodao da je svako ulaganje u sjever Crne Gore, u kojoj god ekonomskoj oblasti i više nego dobro došlo…

BONUS VIDEO: Erdogan s Đukanovićem dogovorio cilj od 250 miliona dolara izvoza

izvor iBalkan.net / agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more