IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRE VIJESTI AKO PLANIRATE U TURSKU: Objavljeni novi uslovi ulaska u zemlju…

Za ulazak u Tursku od danas više nije potreban negativan PCR ili brzi test na koronavirus preko svih graničnih prijelaza, objavio je list Hurriyet.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske uputilo je cirkularno pismo guvernerima 81 provincije u toj zemlji u kojem ih obaviještava o ukidanju obaveze posjedovanja negativnih rezultata PCR-a ili brzog testa na koronavirus za ulazak u zemlju preko svih graničnih prijelaza- zračnih, kopnenih, železničkih i pomorskih.

Ranije su turisti bez potvrde o vakcinaciji ili potvrde o preležanom COVID-19 za ulazak u Tursku morali da prilože negativan PCR test urađen najmanje 72 sata prije ulaska, ili antigen test ne stariji od 48 sati.Turska je od 30. maja ukinula i obavezno nošenje maski, a to pravilo je ostalo na snazi samo u medicinskim ustanovama.

Čitaj još:   ACA LUKAS ARKANOVU UDOVICU NE MOŽE SMISLITI: „Sramota me je što sam se družio s Cecom…“

Podsjetimo, Turska službeno zahtijeva od Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija promjenu imena zemlje u Türkiye, rekao je ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu.

“Ankara će u utorak poslati službeno pismo svim međunarodnim akterima i očekuje da izmjena postane službena nakon ove sedmice”, rekao je Cavusoglu. 

izvor: SB

Dnevni horoskop za 26. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Tajnica nazvala direktora zoo vrta da ga pita šta da radi, zbog hitnog slučaja… (foto)

„Gospodine direktore, stvar je hitna“!!! ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, subota, 25. Read more