IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HLADAN TUŠ ZA DRITANA: ”Otvoreni Balkan je opasna inicijativa”

Predstavnica Evropske zelene partije u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon ocijenila je kako je inicijativa Otvoreni Balkan “opasna”.

Kako je izvijestio N1, Fon Kramon je poručila da Otvoreni Balkan predstavlja “pokušaj da se uspostavi paralelna struktura za regionalnu saradnju koja nije uključena i nije zasnovana na normama ili standardima Evropske unije”.

Prema njenim riječima, „Otvoreni Balkan” djeluje kao konkurencija Berlinskom procesu, ali kaže da je potreban novi samit ili nova inicijativa koji proističu iz Berlinskog procesa, koje dokazuju da je ovaj proces vrijedan truda.

Ona je priznala da se slaže sa argumentima Vlade Kosova, koja navodi da je posvećena Berlinskom procesu i da ne podržava Otvoreni Balkan koji bi Srbiji dao ekonomsku hegemoniju.

„Ne samo Srbije, već i drugih prijestonica, kao što sam rekla, ali naravno ne na ravnopravnom nivou i mislim da je krajnje žalosno ako govorimo o ukupnoj integraciji regiona“, rekla je.

Čitaj još:   Novi zakon o transfuzijskoj medicini :Krv će čekati pacijente

Ova kritika dobija na težini ako uzmemo u obzira da je Fon Kramon žestoka podržavateljka premijera Dritana Abazovića, kojem je davala otvorenu podršku.

„Mora se nastaviti beskompromisna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala dok Građanski pokret URA i Dritan Abazović imaju punu podršku Evropske unije“, napisala je svojevremeno Fon Kramon na Tviteru. Ona se i više puta sastajala sa Abazovićem.

Abazović ovih dana gotovo opsesivno promoviše propali velikodržavni projekat Otvoreni Balkan. Takođe je najavio i učešće na  sastanku inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu 7. i 8. juna.

izvor: aktuelno.me

MIODRAG Živković: ON JE PODLAC, LICEMJER, LAŽOV…

Njegovo licemjerje se posebno ogleda u činjenici da je čitavo Read more

DRITAN Abazović: SVJEDOČIMO PAKLU RATNOG RAZARANJA, molimo za mir i stojimo čvrsto uz građane UKRAJINE… (foto)

Premijert Dritan Abazović i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Read more

Čitaj još:   CRNA GORA: Popuštanje mjera, policijski čas od ponoći, kafići će raditi do 23 sata... (foto i video)
DRITAN Abazović u UKRAJINU ide s premijerima ALBANIJE i SJEVERNE MAKEDONIJE…

Sa premijerom Dritanom Abazovićem, u posjetu Ukrajini najvjerovatnije će otputovati Read more

IVAN Vujović: Valjda će se Abazovićem pozivu za KIJEV odazvati VUČIĆ…

Nakon što je premijer Abazović najavio odlazak u Kijev i poručio da Read more