IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZORNOST I PAŽNJA: Narednih dana na crnogorskom nebu nesvakidašanji spektakl… (foto)

U Crnoj Gori se od 2. do 5. juna održava druga Međunarodna Hidro Avio Regata- Montadria, koja ima za cilj promociju hidro avijacije, valorizaciju zaboravljenih crnogorskih aerodroma, ali i promociju turizma, te ljepota Crne Gore, kao i promovisanje Avio klubova.

Podgorica: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 01. 06. 2022… 10: 48… POZORNOST I PAŽNJA: Narednih dana na crnogorskom nebu nesvakidašanji spektakl… (foto)

Organizatori ističu da su prošle godine, na prvoj regati, ispisane nove stranice Crnogorske hidroavijacije i po prvi put u istoriji realizovano je slijetanje vazduhoplova na Pivsko, Šasko i Plavsko jezero.

Prvi dan ovogodišnje druge Međunarodne Hidro Avio Regate – Montadria, kako je najavljeno, biće posvećen herojima Boke Kotorske. Planirane aktivnosti toga dana biće realizovane u Porto-Montenegru.

Drugi dan regate, posvećen je crnogorskim aerodromima, kako onim koji su u finkciji, tako i onima zaboravljenima. Planirane aktivnosti biće realizovane na Aerodromu Dolac u Beranama.Foto: CG newsFoto: CG news

Treći dan, posvećen je promociji turističkih potencijala i ljepotama Crne Gore. Toga dana planirane su aktivnosti u Plavu, Ulcinju i na Skadarskom jezeru.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Turska kompanija “Tašjapi”, rekonstruiše put do Tutina...

“Druga Međunarodna Hidro Avio Regata – Montadria, pružiće svim zainteresovanim posjetiocima priliku da se upoznaju sa hidroavijaciom i njenom istorijom i razvojem, a biće u prilici i da vide brojne vazduhoplove iz 12 zemalja Evrope”, navdi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Montadria hidro avio regata…

izvor Standard.me

DRITAN Abazović: Nije moj problem, ako bi neko da ruši Vladu zbog ugovora sa SPC… (foto, video)

Abazović: Isključivo ću da se bavim državnim pitanjima... PODGORICA: Crna Read more