IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOKANTNE PRIJETNJE IZ MOSKVE: “Četiri Sotone i nestaje SAD, gljiva bi se mogla vidjeti iz Meksika!” (foto, video)

Na ruskim državnim medijima mogla se čuti nova zastrašujuća nuklearna prijetnja Zapadu, prije svega Sjedinjenim Američkim Državama, u kojoj se ističe da Putinu trebaju četiri nuklearna projektila Sotona da izbriše cijeli SAD s lica zemlje…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 01. 06. 2022… 00: 48… ŠOKANTNE PRIJETNJE IZ MOSKVE: “Četiri Sotone i nestaje SAD, gljiva bi se mogla vidjeti iz Meksika!” (foto, video)

Prijetnju je na televiziji Rusija 1 iznio Aleksej Žuravljev, član Putinovog marionetskog parlamenta, rekavši da su za uništenje istočne obale SAD- a potrebna dva projektila Sarmat 2, koje se kolokvijalno naziva Sotona 2, a za uništenje čitavog SAD- a četiri. 

Žuravljev je odgovarao na prilog CBS-a s kraja aprila u kojem su voditelji raspravljali o tome kako bi izgledao nuklearni napad na New York. Putinov zastupnik im je poručio da su krivo izračunali i potom izrekao zlokobnu prijetnju. 

”Kompetentno ću vam reći da su za uništenje cijele istočne obale SAD-a potrebne dvije rakete Sarmat i dvije rakete za zapadnu obalu. Četiri projektila i neće ostati ništa. Atomska gljiva vidjet će se iz Meksika”, rekao je.

Čitaj još:   STRAHOTA I HOROR: Djevojčicu udarila struja na železničkoj stanici u...

Žuravljev je potom zaprijetio uništenjem dva miliona Ukrajinaca, opisujući ih kao “neizlječive naciste”.

To je samo posljednja u dugom nizu prijetnji koje su upućene preko Putinovih medija. 

Među posljednjima je i prijetnja Putinove propagandistice Olge Skabejeve, koja je na istoj televiziji, Rusija 1, rekla da je operacija Kremlja u Ukrajini došla do kraja i da je počeo Treći svjetski rat u kojem će Rusija “demilitarizirati NATO”.

“Možda je došlo vrijeme da se prizna da je ruska specijalna operacija u Ukrajini završena. U smislu da je počeo pravi rat. Štoviše, to je Treći svjetski rat. Prisiljeni smo demilitarizirati ne samo Ukrajinu nego i cijeli NATO”, rekla je.

BONUS VIDEO: RUSIJA PRIJETI NUKLEARNIM ORUŽJEM

izvor agencije

Dimitrij MEDVEDEV OTVORENO PRIJETI: “Ako to učini država članica NATO- a, to znači Treći svjetski rat, Potpuna katastrofa…” (foto, video)

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da bi bilo kakvo zadiranje Read more

Čitaj još:   ISTANBUL: Erdogan i AK traže novo brojanje svih glasova u gradu na Bosforu...