IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TVORAC “BARYAKTARA” NAJAVLJUJE ALI I OTKRIVA: Zašto se ne boji prijetnji iz Kremlja… (foto, video)

Osnivač turske kompanije Baykar Selcuk Bayraktar je progovorio o izradi bespilotne letjelice Bayraktar TB2 te poručio kako će nakon ovoga svi htjeti koristiti ove bespilotne letjelice koje su se pokazale kao revolucionarna tehnologija za moderno ratovanje…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 01. 06. 2022… 00: 48… TVORAC “BARYAKTARA” NAJAVLJUJE ALI I OTKRIVA: Zašto se ne boji prijetnji iz Kremlja… (foto, video)

Njegova kompanija planira proizvoditi otprilike 200 dronova godišnje te da je iznimno ponosan na to što se oni  koriste u Ukrajini. 

Selcuk Bayraktar (Foto: Agencije)

Osnivač turske kompanije Baykar Selcuk Bayraktar za Reuters  je progovorio o izradi bespilotne letjelice Bayraktar TB2 te poručio kako će nakon ovoga svi htjeti koristiti ove bespilotne letjelice koje su se pokazale kao revolucionarna tehnologija za moderno ratovanje. 

“Bayraktar TB2 radi ono što i treba raditi – uklanja neke od najnaprednijih protuzračnih sistema i naprednih artiljerijskih sistema kao i oklopna vozila. Cijeli svijet je sada naša mušterija”, kazao je osnivač kompanije koja proizvodi ove dronove koji su korišteni na nekim drugim ratištima u Libiji, Iraku i Siriji, a ne samo u Ukrajini. 

Čitaj još:   GORICA DODIK: Optužuje i pita ko joj je to "odradio" tatu... (foto)

Ističe kako njegova kompanija planira proizvoditi otprilike 200 dronova godišnje te da je iznimno ponosan na to što se oni  koriste u Ukrajini. 

“To je ilegalna invazija tako da TB2 pomaže časnom narodu Ukrajine da brani svoju zemlju. Ilegalna okupacija Karabaha bila je kao rana na srcu od naše mladosti. Kao inženjeri koji razvijaju tehnologiju, čast je pomoći našoj braći i sestrama u Azerbejdžanu da vrate svoj teritorij”, rekao je Bayraktar.

Iz Kremlja su najavili kako će ruski vojnici uskoro početi koristiti novu generaciju laserskog oružja koja će moći uništiti i dronove, vlasnik kompanije kaže kako se na njega to ne odnosi. 

“Domet laserskog oružja je ograničen tako da neće biti efikasni protiv drona TB2”, zaključio je te dodao kako već rade na novim tehnologijama i na proizvodnji nove generacije TB3 bespilotnih letjelica koje će polijetati i slijetati na nosače aviona s kraćim pistama, prenosi Slobodna Dalmacija.

izvor agencije

Dnevni horoskop za 26. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Tajnica nazvala direktora zoo vrta da ga pita šta da radi, zbog hitnog slučaja… (foto)

„Gospodine direktore, stvar je hitna“!!! ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, subota, 25. Read more