IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS NIKŠIĆ: Uklanjanjem zastave sa zgrade Opštine lokalna vlast pokušava da razgradi CRNOGORSKI IDENTITET

Današnjim uklanjanjem državne zastave sa zgrade Opštine Nikšić nastavljena je hajka na sve što je vezano za crnogorski identitet od strane lokalne samouprave, predvođene DF-om i Demokratama u našem gradu, poručeno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Jasno je da je ovakvo postupanje još jedan u nizu dokaza da “oslobodiocima” sve što je crnogorsko bode oči, te da od Nikšića, crnogorske perjanice, bastiona antifašizma i slobodarstva, nastoje da naprave ono što on nikad nije bio – sluga interesa nekih drugih država”,  ocjenjuju u toj partiji.

Djeluje, smatraju u DPS-u, da je ovo nastavak “politikanske igrice kićenja grada”, čiji su, kako se pretpostavlja, “kreatori Demokrate, koji i dalje nastoje da sebe predstave kao partiju orijentisanu ka zaštiti nacionalnih interesa?!”

“O tome koliko poštuju tekovine 21. maja najbolje govori slika grada pod Trebjesom, koji ove godine, nije bio okićen samo crnogorskim zastavama na Dan nezavisnosti, već i zastavom grada i parčetom platna na kojem je bio ispisan datum, a sve u skladu sa njima bliskim trobojnim koloritom, koji je očigledno bio još jedna u nizu provokacija sa čelnih mjesta opštine”, ističu iz nikšićkog DPS-a.

Čitaj još:   Željezničar i Sarajevo na Grbavici remizirali 2: 2...

U krajnjem, iz te partije poručuju da je “odolijevao Nikšić kroz vjekove i mudrijim, i oholijim od ovih koji sad zaposješe fotelje s nedvosmisleno iskazanom namjerom da ruiniraju cijeli sistem vrijednosti na kojima je ovaj grad ponikao”.

“No, očigledno su i sami svjesni da se bliži kraj njihovoj vladavini, kao i da je nervoza pojačana današnjim hapšenjem Kovačevićevih bliskih poznanika i čestih gostiju kabineta predsjednika Opštine”, zaključuju u saopštenju.

izvor: cdm.me

Muratović: NIKŠIĆ NIKAD NEĆE BITI PROVINCIJA ”SRPSKOG SVETA”… (video)

Odbornici DPS, SD, LP i nezavisna odbornica Tanja Knežević Perišić napustili su Read more

Građanski NIKŠIĆ: Proslavićemo 13. jul i NEĆEMO USTUKNUTI PRED SVETOSAVSKIM PRIJETNJAMA…

Grupa građana "Građanski Nikšić" oglasila se povodom prijetnji u vezi sa najavljenom Read more