IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAMARA IMALA PREČA POSLA: Otkriveno gdje je bila prva dama Srbije dok je Vučić polagao zakletvu… (foto, video)

Tamara je sve otkrila na društvenoj mreži Linkedin, što je jedina mreža na kojoj supruga predsjednika Srbije ima zvanični profil…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 02. 06. 2022… 10: 48… TAMARA IMALA PREČA POSLA: Otkriveno gdje je bila prva dama Srbije dok je Vučić polagao zakletvu… (foto, video)

Dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić polagao zakletvu za svoj drugi predsjednički manadat, uz podršku državnih funkcionera i (odlazećih) poslanika u Narodnoj skupštini, kao i pristalica ispred Skupštine, njegova supruga i prva dama Srbije Tamara Vučić nije bila tu da ga podrži već je obilazila Maroko u zvaničnoj državnoj posjeti, piše “Danas”.

Vučić je zakletvu položio gotovo pa „unutar porodice“, među naprednjacima, te je zbog toga bilo za očekivati da će u njegovoj pratnji, barem na koktelu nakon polaganja zakletve, biti i prva dama Srbije. Kao i prilikom polaganja zakletve 2017. u Skupštini su bili Vučićevi roditelji Anđelko i Angelina, kao i djeca iz prvog braka Danilo i Milica.

Ipak, Vučićeva druga supruga, Tamara, bila je u zvaničnoj višednevnoj posjeti Maroku u tom periodu, o čemu je i sama obavijestila javnost, te je time i dala objašnjenje zašto je propustila, kako Vučićevo obraćanje pred odlazećim sazivom Narodne skupštine, i ministrima iz prethodne Vlade, tako i koktel sa predstavnicima ambasada, diplomatskog kora, i drugih viđenijih javnih ličnosti.

Tamara je sve otkrila na društvenoj mreži Linkedin, što je jedina mreža na kojoj supruga predsjednika Srbije ima zvanični profil.

Gde je prva dama Srbije dok Vučić polaže zakletvu? 2Foto: Linkedin / Tamara Vučić

„Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da, na poziv Njegovog veličanstva kralja Muhameda VI, posetim Kraljevinu Maroko“, napisala je Vučić na ovoj mreži objašnjavajući koje su sve bile aktivnosti tokom njene posjete.

Čitaj još:   ZEKA KRENUO DA KUPI PICU: IZREŠETAN NA ULICI Ovjeren je nasred ulice! (foto)

„Tom prilikom, upoznala sam se sa metodama rada i bogatim sadržajima Nacionalnog centra za osobe sa invaliditetom ,,Muhamed  VI“ u Marakešu i Rabatu i sa ljubaznim domaćinima razgovarala o razmeni znanja i iskustva u ovoj izuzetno važnoj oblasti obrazovne, socijalne i zdravstvene brige i što boljeg integrisanja osoba sa posebnim potrebama u sve segmente društvenog života“, navela je ona.

Iako se prve dame uglavnom pojavljuju u javnosti u prilikama kao što je predsjednička inauguracija, i to u prvom planu pored svojih jačih polovina, sa Tamarom Vučić to nije bio slučaj.  Ni ovaj put, kao ni prošlog puta kada je Vučić polagao zakletvu u Narodnoj skupštini, 2017. godine za prvi predsjednički mandat.

Odustvo njegove supruge tada je bilo i više opravdano nego danas, s obzirom da je u to vrijeme prva dama bila u posljednjim nedjeljama trudnoće, kao i da je poslije toga održan svečani prijem na mnogo višem nivou u Palati Srbije, kome je prva dama te zemlje prisustvovala.

Šta više, na proslavi posle inauguracije u Palati Srbije, supruga predsednika odvukla je veći deo pažnje javnosti, kako zbog toga što je to bilo njeno prvo javno pojavljivanje u centralnoj i istaknutoj ulozi pored Vučića, tako i zbog toga što je na događaj došla svega nekoliko dana nakon porođaja.

Na ostalim državnim skupovima, aktuelna prva dama Srbije ne pojavljaje se gotovo nikada, za razliku od nekih njenih prethodnica, a posebno ne na onima koji se tiče stranke koju njen suprug vodi, barem prema onim informacijama koje su dostupne u javnosti.

Čitaj još:   DANAS JE Gradonačelnik Nikšića: Saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici... (foto i video)

Jedini istup, odnosno izuzetak od ovog pravila, bio je kada je Tamara Vučić došla da podrži naprednjake u izbornom štabu SNS tokom izborne noći na posljednjim izborima– 3. aprila ove godine. I ovo bi prošlo gotovo neprimjetno da njeno prisustvo nisu zabilježili reporteri portala Republika.rs, online izdanja tabloida Srpski telegraf.

Gde je prva dama Srbije dok Vučić polaže zakletvu? 3Foto: Linkedin / Tamara Vučić

BONUS VIDEO: Prva dama Tamara Vučić- Ponovo se zaljubljujem u Srbiju…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more