IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Maloljetne kćerke “TJERAJU” na brak za par hiljada EURA…

Jučerašnje hapšenje četrdesetjednogodišnje Ulcinjanke Ć.I., za koju se sumnja da je tokom 2015. godine, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, sklopila nedozvoljeni brak između svoje ćerke, koja je tada imala 12 godina, sa jednim licem iz tog grada i da je time stekla materijalnu korist od 2.000 eura, samo je jedan u nizu takvih slučajeva u poslednje vrijeme u Crnoj Gori.

Službenici policije su povodom konkretnog slučaja podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu.

Kada je u pitanju krivično djelo trgovina ljudima, mnogi slučajevi se okončavaju još u fazi istrage, jer žrtve u većini slučajeva povuku prijavu ili promijene prethodno dati iskaz u strahu od odmazde, dok tek manji broj njih dođe do suda da potraži pravdu.

Interesantno je da nijesu rijetki slučajevi da su izvršioci ovih krivičnih djela najbliži srodnici žrtava trgovine ljudima.

Prije samo dva mjeseca, pripadnici crnogorske policije priveli tridesetpetogodišnjeg S.B.iz Podgorice i dvije godine mlađeg N.B.sa Kosova, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili ovo djelo na štetu jedne maloljetne osobe.

Iz policije je tada saopšteno da se sumnja da je S.B. zloupotrebom odnosa povjerenja i zavisnosti, a putem vrbovanja tokom prethodna dva mjeseca u Podgorici, primoravao svoju maloljetnu kćerku na sklapanje nedozvoljenog braka, dok je N.B. osumnjičen da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela tako što je posredovao u sklapanju nedozvoljenog braka, a u cilju sticanja imovinske koristi. Prema sumnjama policije, osumnjičeni su ugovorili nedozvoljeni brak za novčani iznos od 10.000 eura.

Čitaj još:   MEDO POZIVA MILA DA USVOJI DRITANA: Razlog je više nego očigledan! (foto)

Podsjetićemo i na još jedan skorašnji slučaj, u kome je okrivljenog stigla ruka pravde. Radi se o Dž.B.(41) iz Podgorice koji je, zasad nepravosnažno,osuđen na dvije godine zatvora jer je prije tri godine prodao dvanaestogodišnju kćerku za 5.000 eura. Tu presudu za krivično djelo trgovina ljudima izrekla je sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević.

Prema toj presudi, okrivljeni je 2017. godine, zloupotrebljavajući odnos zavisnosti, ugovorio i organizovao kćerki prevoz u Njemačku, gdje je sklopila brak sa maloljetnikom četiri godine starijim od nje.

Optuženi nije sporio da je za 5.000 eura prodao kćerku porodici njenog budućeg muža, navodeći da nije učinio ništa nemoralno, već da je njegovo postupanje u skladu sa romskim običajima.

Čitaj još:   ULCINJ: CIJELA PLAŽA USTALA NA HEJ SLOVENI, Stari i mladi stali mirno već na prve taktove himne SFRJ... (foto i video)

izvor: analitika.me

TUGA DO NEBA: MEMSUDIN Bešlić se utopio u Ulcinju-Trebao da se ŽENI…

Mladić iz BiH koji se jučer utopio na Velikoj plaži u Ulcinju u Crnoj Read more

Sportski novinari BiH POBJEDNICI internacionalnog nogometnog turnira ULCINJ 2021. godine

Sportski novinari BiH pobjednici su internacionalnog nogometnog turnira Ulcinj 2021. Read more