IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆE NEVRIJEME POGODILO HRVATSKU: “Katastrofa! Ima nanosa leda visine 70 cm”… (foto, video)

Neke su ceste bile pune leda što je stvorilo popriličan haos na lokalnim cestama, a neka su vozila ostala zaglavljena…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, petak, 03. 06. 2022… 00: 48… ZASTRAŠUJUĆE NEVRIJEME POGODILO HRVATSKU: “Katastrofa! Ima nanosa leda visine 70 cm”… (foto, video)

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vide posljedice nevremena.

Strašno nevrijeme praćeno ledom iza 19 sati ponovo je pogodilo dio Zagorja u Hrvatskoj uz slovensku granicu, javlja  Zagorje International.

Prošle je sedmice najgore prošao Hum na Sutli, a sada su najviše stradala Zagorska Sela i Kumrovec, no led je padao i na klanječkom i tuheljskom području. Prizori koje su portalu poslali čitatelji podsjećaju na zimsku mećavu, sve se bijeli od leda.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajta i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak rekli su da je situacija loša, a šteta velika.

– Nasadi kukuruza su totalno uništeni, sve je bijelo kao da je pao snijeg. Tuča je bila od veličine lješnjaka do veličine oraha, kako gdje, ali količina tuče koja je pala je ogromna. Zvala sam i 112 jer su na području općina dva nanosa blata na državnu cestu, rekla je načelnica Krivec Jurak.

Čitaj još:   BOSFOR NA NOGAMA: Veliki derbi Istanbula pripao domaćinima- "Lavovi" slavili sa 2: 1... (foto, video)

Ništa bolje nije prošla ni općina Kumrovec. Načelnik Robert Šplajt rekao je da ovakav led ne pamti.

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bih na teren vidjeti kako je, ali ne mogu s autom nigdje. Užas, rekao je načelnik Šplajt za Zagorje International.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vide posljedice nevremena.

Zbog grmljavinskog nevremena je na snazi i žuti meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

“Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP- a Hrvatske…

izvot Index.hr

Čitaj još:   NOVOPAZARAC ''VALJAO'' LAŽNI NOVAC NA PIJACI U SJENICI
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more