IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK u Ligi nacije: Težak poraz Hrvatske, Austrija nadigrala Vatrene 0: 3… (foto, video)

Teška večer za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Na otvaranju Lige nacija Austrija je slavila 3: 0 (1: 0) na Gradskom vrtu u Osijeku…

OSIJEK: Svijet, Sport, vijesti, subota, 04. 06. 2022… 00: 48… ŠOK u Ligi nacije: Težak poraz Hrvatske, Austrija nadigrala Vatrene 0: 3… (foto, video)

Austrijanci su do velike pobjede došli golovima Marka Arnautovića (41), Michaela Gregoritscha (54) i Marcela Sabitzera (57).

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje svjetskog prvaka Francusku, koja je u drugoj utakmici skupine Parizu izgubila od Danske 1-2.

Hrvatska je doživjela prvi poraz u Osijeku i jedan od najtežih domaćih poraza uopće, a na startu elitne skupine Lige nacija Dalićevi izabranici su izgubili od nominalno najslabijeg protivnika.

Bez Perišića i Modrića, Hrvatska je imala previše neraspoloženih i potrošenih igrača u sastavu, što su Austrijanci znalački iskoristili, poveli golom Arnautovića u 41. minuti, a potom u prvih 15 minuta drugoga dijela deklasirali Vatrene s još dva gola.

Hrvatska je ovu utakmicu igrala bez Perišića, Gvardiola, Livaje i Muse, a u početnom sastavu nije bilo umornog Modrića, dok je Dalić iznenadio postavljanjem Ivušića i Pongračića umjesto očekivanih Livakovića i Vide.

Nije pomogla ni gromoglasna podrška 16 hiljada navijača s tribina Gradskog vrta…

Čitaj još:   DANAS u BiH: Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika...

Pred Vatrenima su još tri utakmice u lipnju, a već u ponedjeljak dolazi Francuska na Poljud. Nakon poraza protiv Austrije svoje dojmove je iznio Zlatko Dalić.

”Isprika navijačima, izgubili smo ovo. Pola sata smo igrali dobro, dok je bilo snage, ali nakon gola se više nismo mogli vratiti. Pali smo fizički i psihički, više nismo bili ekipa, nemoć i loša utakmica. Moramo tražiti popravak kroz sljedeće tri utakmice”, rekao je Dalić pa dodao:

‘Znao sam da će biti teško… Sve smo znali, njihov stil igre, visoki presing, puno blokova i sve tu to oni napravili. Griješili smo u dodavanjima, oni su iz kontri brzo osvajali teren i znali smo da će to biti.

HRVATSKA- AUSTRIJA 0-3

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Englez Kavanagh.

Strijelci: 0- 1 Arnautović (41), 0- 2 Gregoritsch (54), Sabitzer (57)

HRVATSKA: Ivušić- Juranović, Pongračić, Ćaleta- Car, Sosa (Barišić, 46)- Brozović, Kovačić (Oršić, 71)- Majer (Modrić, 59), Pašalić (Vlašić, 59), Brekalo- Kramarić (Budimir, 58)

AUSTRIJA: Lindner- Lainer (Trimmel, 46), Trauner, Danso, Wober (Friedl, 78)- Laimer, Schalger- Weimann (Baumgartner, 74), Sabitzer, Onisiwo (Gregorisch, 46)- Arnautović (Seiwald, 46)

Čitaj još:   UDARNA VIJEST I VELIKA UZBUNA U SRBIJI: Vučić hitno zove Johnsona… (foto, video)

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more