IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Linija Bar- Bari: Barska plovidba i ove godine zaključila ugovor sa… (foto, video)

Prvo putovanje broda 21. juna, kada će “Dubrovnik” isploviti iz Barija prema Crnoj Gori. Predviđeno je da se pomorska linija između Crne Gore i Italije održava jednom sedmično do novembra…

BAR: Svijet, Putovanja, vijesti, nedelja, 05. 06. 2022… 10: 08… Linija Bar- Bari: Barska plovidba i ove godine zaključila ugovor sa… (foto, video)

Barska plovidba je i ove godine zaključila ugovor sa hrvatskom Jadrolinijom o angažovanju broda Dubrovnik na ruti Bar- Bari, kazao je rukovodilac komercijale Barske plovidbe Tihomir Mirković za ”Emisiju za pomorce” Radija Crne Gore…

On je istakao da je prvo putovanje broda 21. juna, kada će “Dubrovnik” isploviti iz Barija ka Crnoj Gori. Predviđeno je da se pomorska linija između Crne Gore i Italije održava jednom sedmično do novembra.

“Njihov brod “Dubrovnik” će i ove godine povezivati obale Crne Gore i Italije. Prvo putovanje planirano je za 21.jun kada će brod isploviti iz Barija, i zaploviti ka crnogorskoj obali. Prvi dolazak u Bar se očekuje za 22. jun”, kazao je rukovodilac komercijale barske plovidbe Tihomir Mirković.

Brod Dubrovnik će iz Bara, odnosno Barija do novembra saobraćati jednom sedmično.

“Shodno ugovoru predviđeno je da se jednom sedmično drži ta linija, i obično će brod biti srijedom u Baru . Srijedom ujutru bi bio u Baru, a srijedom veče bi ispovljavao za Bari. Shodno potražnji za ovom linijom, uvijek se može dodati jedno više putovanje kao što je to bilo ranijih godina. Ugovor predviđa da se linija održava do novemra tekuće godine”, istakao je Mirković.

Čitaj još:   Dočekali otvaranje frizerskih salona... (foto)

Kada će i da li će Barska plovidba uskoro biti u mogućnosti da sama kupi feribot, Mirković je kazao da barska plovidba nema dovoljno sopstvenih sredstava da izvrši nabavku sopstvenog broda za takvu jednu investiciju neophodna nam je podrška i resornog ministarstva i države.

“Mi smo u stalnim kontaktima sa institucijama i ukoliko se slože sve kockice i eventualno nađe način da se obezbijede sredstva za kupovinu tog broda niko ne bi bio srećniji od nas, da se ponovo uspostavi ta linija sa našim brodom”, istakao je.

Zahvaljući odličnom ugovoru o tajm čarteru prekookeanskih brodova Barske plovidbe; Bar i Budva, kompanija će sama izmiriti ratu kredita uzetog za nabavku tih plovila, preko milion i 800 hiljada dolara koja na naplatu dospijeva 21 jula potvrdio nam je Mirković.

BONUS VIDEO: Ponovo pokrenuta brodska linija Bar- Bari…

Čitaj još:   RASIM Ljajić: Budimo u miru sa prijateljima, neka svaku novu godinu dočekamo kao bolji ljudi...(video)

izvor Standard.me

CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, "ajkule" preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, Read more

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more