IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mihailo: Ponašanje POPOVA SPC na granici ekstremnih aktivnosti i prijetnja miru u zemlji…

Ponašanje popova Srpske pravoslavne crkve na Cetinju je na granici ekstremnih aktivnosti i predstavlja prijetnju miru u zemlji, rekao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

“Danas su fizički nasrnuli na građanske aktivistkinje koje su protestovale protiv potpisivanje Temeljnoga ugovora. A onda su, kako navode iz Uprave policije, podnijeli prijavu “za širenje vjerske i nacionalne mržnje, pokušaj skrnavljenja svetinje i ugrožavanje sigurnosti svještenih lica”. To je vrhunac ironije nasljednika zločinačke svetosavske zaostavštine, zločina nad 9.500 muslimana Sandžaka, izvršenoga u februaru 1942. godine”, poručio je mitropolit Mihailo.

Oni koji ohrabruju svještenstvo da, naglašava mitropolit CPC, Crnogorce gladaju kao neprijatelje koje treba eliminisati, “optužuju ih za raspirivanje mržnje i ugrožavanje mira i poretka”.

“I to rade svještenici koji u zemlju dolaze iz Srbije i republike Srpske i huškaju narod na Crnu Goru i Crnogorce, što je postalo jedna vrsta turizma. Tako da su nasilje prema Crnogorcima i teroristička kampanja protiv Crne Gore postali normalni, o čemu nadležni ćute i nemušto ih ohrabruju”, naveo je u saopštenju.

Čitaj još:   Crna Gora odnedavno ima Muzej magarca...

Mitropolit Mihailo pozvao je Vladu da” stane na kraj ovome zlu koji prijeti miru, i da spriječi da situacija izmakne kontroli, čemu se nadaju svi neprijatelji ove zemlje”.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more