IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINAR ZALEDIO srbijnsku premijerku Anu BRNABIĆ: “Autobus, grobnica i tako dan i noć je činila srpska vojska u Srebrenici” (foto, video)

U zadnje vrijeme svjedoci smo varnica na relaciji Beograd- Zagreb…

ZAGREB- BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05. 06. 2022… 00: 28… NOVINAR ZALEDIO srbijnsku premijerku Anu BRNABIĆ: “Autobus, grobnica i tako dan i noć je činila srpska vojska u Srebrenici” (foto, video)

ETNIČKO ČIŠĆENJE: Šprajc vs. Brnabić: U Srebrenicu su vaši dali sve od sebe. Autobusi, streljanja, grobnice… I tako dan i noć…

‘Dakle, gospođo Brnabić etnički ste čisti koliko smo čisti i mi. A što se nas dvoje tiče, etnički smo jednako prljavi. Samo vi imate bolju veš mašinu'…

Zoran Šprajc i Ana BrnabićZoran Šprajc i Ana Brnabić

U posljednje vrijeme svjedoci smo varnica na relaciji Beograd-Zagreb.

Prvo je srbijnska premijerka Ana Brnabić optužila je Hrvatsku za etničko čišćenje iz 1995. godine.

Ne postoji etnički čišća država na teritoriju Evrope od Hrvatske. Vi ste istjerali sve te ljude pa onda kažete – nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati budući da su oni koji su ostali uglavnom pobijeni – kazala je Brnabić.
Na njene izjave, između ostalih, reagovao je i poznati hrvatski novinar Zoran Šprajc.

“Ali budimo iskreni, gospođo Brnabić, etničko čišćenje ne radi se tako da pustiš ljude da odu. Jer će se možda vratiti, pa su se mnogi i vratili... 

Čitaj još:   AJKULE SRUŠILE ITALIJU: Plasirali se na finalni turnir Svjetske lige... (foto)

Etničko čišćenje nepovratan je proces. Ne znam jeste li čuli za ovu raspravu, dosta zgodan slučaj etničkog čišćenja kad je jedna vojska, kakva- takva, zločinačka, ali je vojska iza koje stoji ozbiljna država, ako sebe u Srbiji smatrate ozbiljnom državom, dakle kad je ta vaša srpska vojska iza koje je stajalo vaše rukovodstvo, vaše oružje, vaši građani i vaše pare, zarobila osam hiljada dječaka, muškaraca i staraca, od kojih mnogi puške nisu ni vidjeli i pobila ih kao pse.

Možda ste nagluhi pa niste čuli za taj slučaj, ali ste valjda negdje nešto o tome pročitali. Srebrenica se zove mjesto. E to se zove etničko čišćenje teritorija. Organizirano. Baš vojnički dobro organizirano, tako da bi vam i kolege iz Trećeg Reicha pozavidjeli, Auschwitz kolege iz NDH također.

Ovčara i Vukovar su toj vojsci iza koje je stajala vaša cijenjena srpska država bili valjda vježba, uhodavanje sustava.

Ondje su u dva dana pobili samo 270 ranjenika, zarobljenika, civila. Šta je to za takvu vojsku. Ali u Srebrenicu su vaši dali stvarno sve od sebe. Autobus, strijeljanje, grobnica, autobus, strijeljanje, grobnica – i tako dan i noć, šest dana i šest noći, 8.300 ljudi. Koliko je to autobusa, koliko je to metaka, koliko je to jauka“, kazao je Šprajc, piše RTL.

izvor (SB)

Čitaj još:   Bošnjaci, očekuju da Crna Gora prihvati inicijativu za specijalni status Sandžaka... (foto)