IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO: Najava obilnih pljuskova… (foto)

Oblačnije od sredine dana kada je moguć prolazan pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni C…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06. 06. 2022… 09: 28… DANAS UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO: Najava obilnih pljuskova… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz prolazne pljuskove sa grmljavinom…

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stepeni Celzijusa, na jugu do 34 C…

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stepeni Celzijusa na jugu do 34.

ponedjeljak, 06.06.2022. godine
Biometeorološke prilike biće povoljnije u prvom dijelu dana, dok bi u poslijepodnevnim satima, pod uticajem nestabilnog i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moglo doći do pojačanih tegoba. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracije. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Opšta slika će se poboljšati sa noćnim satima.

Čitaj još:   Prvi let "Air Montenegra" bit će za Sarajevo, a cijene su... (foto)

U Sarajevu sunčanije prijepodne. Oblačnije od sredine dana kada je moguć prolazan pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji padavine sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26.

U četvrtak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more