IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERHAN MAŠOVIĆ fudbaler iz Novog Pazara debitovao za SRBIJU: Nije pjevao himnu “Bože pravde”, navijači ga častili uvredama… (foto, video)

Srbija je sinoć u drugom kolu Lige nacija savladala Sloveniju rezultatom 4: 1, a više od rezultata u susjednoj zemlji se priča o detalju s intoniranja himni prije susreta…

BEOGRAD: Srbija, Sport, vijesti, ponedeljak, 06. 06. 2022… 09: 28… ERHAN MAŠOVIĆ fudbaler iz Novog Pazara debitovao za SRBIJU: Nije pjevao himnu “Bože pravde”, navijači ga častili uvredama… (foto, video)

Naime, fudbaler koji je debitovao za Orlove Erhan Mašović nije pjevao himnu “Bože pravde”, što je zasmetalo navijačima Srbije.

Mašovićev potez ih je dodatno naljutio jer je čak Japanac Katsuhito Kinoshi, jedan od trenera u stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića Piksija, ponosno pjevao himnu Srbije.

ERHAN Mašović je rođen u Novom Pazaru 1998. godine, a sa 15 godina je preselio u Beograd gdje je zaigrao za omladinske kategorije Čukaričkog. Kasnije je igrao za Club Brugge, Trenčin i Horsens, a sada nosi dres Bochuma.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Bitku za život izgubio je naš poznati muzičar... (foto i video)

Pojedini navijači su išli toliko daleko s uvredama na njegov račun da su selektoru Piksiju poručili da “tjera to đubre iz reprezentacije” ili da mu “pusti arapsku himnu da pjeva”.

Ovo nije prvi put da nogometaš Srbije ne želi pjevati himnu. Mašovićev sugrađanin Adem Ljajić također nije želio pjevati “Bože pravde” zbog čega ga je prije desetak godina tadašnji selektor Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije.

Čitaj još:   SONJA BISERKO UPOZORAVA: "Srpski svet" je ponovo aktueliziran, Beograd sve vrijeme priželjkuje da nastane neki novi tip entiteta poput RS- a... (foto, video)

izvor Hayat.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more