IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSKE PRIJETNJE CRNOJ GORI ZBOG LAVROVA: Rogozin zaprijetio raketama…

Vijest da su Bugarska, Sjeverna Makedonija, Rumunija i Crna Gora zabranile prelet aviona ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova koji je trebao da doputuje u dvodnevnu posjetu Beogradu, ustalasala je Moskvu.

Rusija bi mogla da opozove ambasadore Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bugarske zbog situacije sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, izjavio je ruski diplomata Sergej Ordžonikidze.

“Mislim da bi reakcija trebalo da bude najoštrija, jer su spriječili visokog zvaničnika naše države da obavlja svoju diplomatsku dužnost. Ovo je politički korak antiruske orijentacije”, rekao je on za RIA Novosti.

Diplomata nije predvidio da li bi diplomatski odnosi između Ruske Federacije i tri zemlje mogli biti prekinuti, ali je, komentarišući mogućnost opoziva ambasadora, rekao: To je prilično vjerovatno.

U ljutnji je posebno istupio direktor državne sevmirske agencije Roskosmos Dmitri Rogozin koji je preko Tvitera iskazao srdžbu i gnijev prema ovim državama i posalo poruku sa jednom riječju “Sarmat”. “Sarmat” je inače poznat i kao “Satana 2”.

Naime, on je na tviteru napisao poruku sljedeće sadržine, koju su neki shvatili kao prijetnju, drugi, kao srdžbu, a treći kao provokaciju.

Čitaj još:   KRAJ MARTA KAKAV SE NE PAMTI: Zubato sunce, snijeg i susnježica u večernjim satima... (foto)

“Ono što je dobro je “Sarmat”? Neće da traži saglasnost za letjenje od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju, kao i ostali, Šveđani”, naveo je on..

Ranije je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta Federacije Konstantin Kosačov napisao na Telegramu da trenutni demarš, naravno, nije o avionu. On je, naveo je, usmjeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države.

“Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta, nego i konkretnih, praktičnih odgovora”, napisao je Kosačov na svom Telegram kanalu.

Kako je napomenuo, trenutno kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da propuste Lavrovov avionu Srbiju, “bez sumnje, nije odluka tri zemlje.

“Sve tri zemlje su, ulaskom u NATO, ozbiljno i dugo izgubile suverenitet, a Evropska unija za njih – i za članice i za diplomske studente – samo je paravan za ovu sramotnu okolnost. Govorimo o NATO demaršu, a bez Sjedinjenih Država to ne bi moglo biti moguće”, uvjeren je ruski senator.

Čitaj još:   Detalji užasa u Novom Pazaru: Otkriveno kako je završio sa PREREZANIM VRATOM u lokvi krvi... (foto)

izvor:  MINA-posao    

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more