IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRATEGIJA DRITANA ABAZOVIĆA: “Preusmjerit ćemo dio turista…”

(…) ka sjeveru.

“Ekonomski razvoj ne može funkcionirati bez vladavine prava i obrnuto”, rekao je premijer Dritan Abazović  i dodao da najveću zabrinutost po tom pitanju ima premu sjeveru države.

Abazović je na događaju Otvoreno sa premijerom, koji je organizirala Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham), kazao je da će se otkrivanjem novih turističkih tržišta dio turista preusmjeriti prema sjeveru.

“Uz to idu važni infrastrukturni projekti, među kojima je završetak auto-puta”, naveo je Abazović i dodao da bi i aerodrom u Beranama trebalo staviti u funkciju.

Prema njegovim riječima, za realizaciju mnogih projekata potrebna je podrška lokalnih općina od kojih se očekuje da se makar ne opstruiraju, ako ne mogu pomoći.

Abazović je naručio i da će sadašnja Vlada biti najotvorenija od svih do sada i da će uvijek biti spremna za dijalog.

On je rekao da Crna Gora nikada nije bliža Europskoj uniji (EU), da su pristupili razgovoru sa svim investitorima u Crnoj Gori i da će svi koji hoće da rade imati podršku.

Kada je u pitanju poreska politika, Abazović smatra da Crna Gora treba da ima atraktivne poreske stope, kako bi privukla strane investicije.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ: Otvoreno o budućem Premijeru i u kojoj ulozi vlasti vidi sebe... (foto i video)

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori  Judy Rising Reinke  priopćila je da je značajno što se jača suradnja između Vlade i privatnog sektora.

“Važno je da Vlada i privatni sektor imaju otvoreni dijalog. Ta suradnja između AmCham-a i Vlade će unaprijediti biznis klimu u Crnoj Gori”, smatra Rising Reinke.

Kada je u pitanju rad nove Vlade, ona je navela da je ohrabrena onim što vidi i čuje.

Rising Reinke je ocijenila i da je transparentnost u poslovanju značajno.

“Nedostatak transparentnosti znači gubitak povjerenja. Kada rade zajedno, privatni i javni sektor stvaraju nove ekonomske šanse”, poručila je Rising Reinke.

Izvršni direktor AmCham Montenegro  Marko Miročević  rekao je da transparentan i poslovni ambijent, uz vladavinu prava, može privući nove investitore.

On je najavio i da će Vlada i AmCham na današnjem događaju potpisati Memorandum o suradnji u okviru novog programa Komore pod nazivom Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga, čime počinje nova faza intenzivnijeg partnerstva na putu unapređenja poslovnog ambijenta, čiji je glavni cilj vladavina dijaloga.

izvor: SB- ( MINA-posao )

Čitaj još:   PODGORICA: Izbjeglicama iz Ukrajine dozvoljen boravak od jedne godine na teritoriji CRNE GORE... (foto, video)
KO SVE IDE SA DRITANOM Abazovićem u BEOGRAD: Delegacija od “SAMO” 12 članova…

Vlade Crne Gore usvojila je juče Platformu za zvaničnu dvodnevnu Read more

MIODRAG Živković: ON JE PODLAC, LICEMJER, LAŽOV…

Njegovo licemjerje se posebno ogleda u činjenici da je čitavo Read more