IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čovićev portal traži da “Zastupniku Bundestaga” Adisu Ahmetoviću, zabrani ulazak u BiH! (foto, video)

“Mostarski “ABCportal” pod kontrolom Čovićevog HDZ- a piše da je “bit politike Adisa Ahmetovića, ekstremnog njemačkog radikala, da sve one koji se protive muslimanskoj dominaciji u BiH naziva rušiteljima države”…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 07. 06. 2022… 08: 28… Čovićev portal traži da “Zastupniku Bundestaga” Adisu Ahmetoviću, zabrani ulazak u BiH! (foto, video)

Mostarski portal piše da parlamentarna grupa SPD- a, Zelenih i Liberala “već sedmicama intenzivno radi na pripremi teksta rezolucije Bundestaga o BiH koja je po svemu sudeći ozbiljan udar na Daytonski mirovni sporazum te može izazvati teške političke posljedice za ovaj međunarodni protektorat”.

Portal tvrdi da je inicijator rezolucije Adis Ahmetović, “njemački musliman koga je narod u BiH zbog njegove političke bezobraštine i djelovanja nazvao žutokljuncem”.

ABCportal / Screenshot

Očekuje se da rezolucija do kraja mjeseca bude usuglašena, a u julu i usvojena u Parlamentu Njemačke, te da i parlamenti drugih zemalja usvoje slične dokumente.

“Rezolucija će biti jasna: Nema diskusije o teritorijalnom integritetu BiH! Mi kažemo jasno da će se izbori održati u oktobru, a to je poručio i visoki predstavnik Christian Schmidt. Tražimo da BiH bude demokratska i građanska država u budućnosti, jer samo u takvoj državi ne igra ulogu ko si, čiji si, odakle si, u šta vjeruješ, već u njoj svako ima šansu…

Čitaj još:   BEOGRAD: Vučić čestitao Ramazanski bajram- Praznične dane provedite u duhovnoj radosti i obilju svakog dobra... (foto, video)

Kao i ja u Njemačkoj, gdje sam uspio ući u Bundestag jer su moj put odlučili samo kompetencije i rad za državu u kojoj živim. Važna tačka je da tražimo sankcije za političare koji rade na secesiji. Ako se traže imena to su Milorad Dodik i Dragan Čović”, citira mostarski portal riječi Ahmetovića uz napomenu da su njegove namjere zapravo “uspostaviti muslimansku dominaciju u BiH što se naravno nikad neće dogoditi”.

“Zaparavo bit politike ovog ekstremnog njemačkog radikala je da sve one koji se protive muslimanskoj dominaciji u BiH naziva rušiteljima ove države. No, kako nazvati ovog žutokljunca koji se direktno upliće u međunacionalne odnose u BiH i radi na potkopavanju Daytonskog sporazuma. On je samo jedan obični politički žutokljunac i njegove igre neće uspjeti, ali to ne znači da ga treba politički pustiti na miru, svakodnovno pozivati vlasti da mu se zabrani ulazak u BiH. Trenutno je najveća opasnost za međunacionalne odnose u našoj domovini”, zaključuje Čovićev “ABCportal”.

izvor (SB)

Čitaj još:   KRVAVI POTPIS UBICE: Zbog jedne stvari policija otvara stare slučajeve...
CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, "ajkule" preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, Read more

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more