IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON KIŠE, STIŽE NAM I ZAHLAĐENJE: Vrijeme koje se očekuje narednih dana… (foto)

U poslijepodnevnim i večernjim satima širom se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 07. 06. 2022… 07: 28… NAKON KIŠE, STIŽE NAM I ZAHLAĐENJE: Vrijeme koje se očekuje narednih dana… (foto)

U poslijepodnevnim satima izvjesne su padavine u obliku pljuskova praćeni grmljavinom, a nije isključena ni pojava grada…

Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, a dnevna do 33°C.

utorak, 07.06.2022. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Jutarnji sati će biti ugodniji u odnosu na drugi dio dana, kada su, uz pojačan osjet sparine i veći sadržaj vlage u zraku, moguće izraženije tegobe kod osjetljivih osoba i reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Izgledne su visoke vrijednosti UV indeksa, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

U srijedu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 16°C, a dnevna do 28°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 16°C, a dnevna do 26°C.

Čitaj još:   HAOS U PODGORICI: Prekinuta sjednica vlade, rasprava o sankcijama Rusiji, zamalo izbila tuča... (foto)

Promjenjivo oblačno, djelimično sunčano i nestabilno vrijeme preovladavaće na prostoru Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

U poslijepodnevnim satima izvjesne su padavine u obliku pljuskova praćeni grmljavinom. Pojava grada nije isključena. Više nestabilnosti i intezivnije padavina moguće su na istoku zemlje.

U drugom dijelu sedmice biće svježije, pa maksimalne temeprature zraka neće prelaziti 30 stepeni Celzijusa.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od 12 do 17 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 21. Najviše dnevne temperature između 25 i 29, na jugu i krajnjem sjeveru do 31 stepen.

Stabilizacija vremenskih prilika prema raspoloživim podacima očekuje se početkom sljedeće sedmice, od 13. juna, a stabilno i ugodno toplo za ovo doba godine zadržaće se do 17. juna, navodi FHMZ.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od 15 i 20 stepeni u Bosni, do 23 u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature variraće između 26 i 30 stepeni u Bosni, do 33 u Hercegovini.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more