IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSVANUO SNIMAK: Rusi sude Britancima zarobljenim u Mariupolju, prijeti im smrtna kazna… (foto, video)

Šta se dogodilo Aidenu Aslinu i Shaunu Pinneru, Britancima koje su Rusi zarobili u ukrajinskom gradu Mariupolju…

MARIOPOLJ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 07. 06. 2022… 20: 28… OSVANUO SNIMAK: Rusi sude Britancima zarobljenim u Mariupolju, prijeti im smrtna kazna… (foto, video)

Snimak Aslina nedugo nakon njegovog hapšenja – njegovo lice krvavo i puno modrica, kada ga je intervjuisao ruski propagandni kanal – naveli su mnoge da strahuju za njegovo zdravlje.

Sada znamo da su obojica živi i da su u pritvoru u okupiranoj Donjeckoj Narodnoj Republici, nakon što se pojavio snimak na kojem se pojavljuju na događaju koji izgleda kao suđenje.

Stojeći uz trećeg čovjeka, marokanskog državljanina Saauduna Brahima, par je razgovarao samo kako bi potvrdili da znaju optužbe protiv njih i da su sretni što će njihov slučaj nastaviti bez dokaza svjedoka.

Čitaj još:   MUK U KUĆI KIDA DUŠU, OTAC POGINULIH: Samo da mi sin PREŽIVI...

Kako prenosi agencija Interfaks, lider samoproglašene DNR Denis Pušilin rekao je da će oni biti optuženi pred “Vrhovnim sudom” regiona, koji nije međunarodno priznat.

Britanski par se suočava s nekoliko “optužbi”, uključujući nasilno preuzimanje vlasti, djelovanje kao plaćenik i obuku za izvođenje terorističkih aktivnosti.

Strahuje se da bi im sud, koji nije međunarodno priznat, mogao izreći smrtnu kaznu ako ih proglasi krivima.

izvor agencije