IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJKA DJEČAKA UHAPŠENA PO VIŠE OSNOVA: Dvogodišnjak ubio oca pištoljem dok je igrao igrice… (foto, video)

Pet članova porodice, uključujući petomjesečnu ćerku, bili su u istoj prostoriji u vrijeme nesreće…

FLORIDA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 08. 06. 2022… 18: 58… MAJKA DJEČAKA UHAPŠENA PO VIŠE OSNOVA: Dvogodišnjak ubio oca pištoljem dok je igrao igrice… (foto, video)

Dječak (2) slučajno je ubio svog oca u američkoj saveznoj državi Floridi, pucajući iz napunjenog pištolja koji su njegovi roditelji ostavili bez nadzora, saopštile su u ponedeljak uveče lokalne vlasti u SAD.

Kada su 26. maja stigli u kuću žrtve u blizini Orlanda, policija je, upozorena pozivom, otkrila majku Mari Ajalu kako svom suprugu Redžiju Mabriju pruža prvu pomoć.

Majka dječaka je uhapšena po više osnova, prenosi ABC Action News.

Policija je prvobitno mislila da je Mabri (26), koji je preminuo ubrzo u bolnici, sebe upucao, ali je najstarije dijete u toj porodici reklo istražiteljima da je počinilac njegov dvogodišnji brat, saopštila je tamošnja policija.

Pištolj je bio u torbi koju je Mabri ostavio na podu, a dijete je, kada ga je pronašlo, pucalo u leđa svom ocu dok je igrao video igricu na kompjuteru, dodala je policija.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Tuga do neba, umrla medicinska sestra, pozitivna na Covid 19... (foto)

Pet članova porodice, uključujući petomjesečnu ćerku, bili su u istoj prostoriji u vrijeme nesreće.

Oba roditelja su na uslovnoj slobodi zbog višestrukih krivičnih dijela zanemarivanja djece i upotrebe droga, navela je policija i dodala da vlasnici oružja koji ga ne čuvaju bezbjedno mogu da dožive tragediju koja se sada desila.

U SAD se često događaju takve nesreće. Dvogodišnje dijete je u avgustu 2021. godine uzelo oružje ostavljeno u rancu i ubilo majku metkom u glavu usred njenog sastanka na platformi Zoom.

Nesreća se dogodila dok u SAD traje rasprava o nošenju vatrenog oružja posle nekoliko oružanih napada u supermarketu, bolnici i jednoj školi.

Čitaj još:   Dvije osobe iz BiH poginule, petero, povređeno na putu Podgorica- Bar... (foto)

izvor agencije