IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPETOST NA VRHUNCU: Iranski general Kiumars Heydari, jedan pogrešan potez i sravnit ćemo Tel Aviv… (foto)

Nakon ubistva visokorangiranog iranskog vojnog zvaničnika u Teheranu tenzije između Izraela i Irana se ne smiruju, a general iranske vojske uputio je novu poruku izraelskim vlastima iz Tel Aviva…

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četrtak, 09. 06. 2022… 09: 58… NAPETOST NA VRHUNCU: Iranski general Kiumars Heydari, jedan pogrešan potez i sravnit ćemo Tel Aviv… (foto)

U intervjuu za iransku novinsku agenciju Tasnim, komandant kopnenih snaga Irana Kiumars Heydari izjavio je kako Iran prati svaki potez Izraela te je naglasio kako će svaka greška biti kažnjena.

“Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnit ćemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom i to po naredbi vrhovnog vođe”, izjavio je Heydari.

On je također pojasnio kako su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijateljima.

“Sve jedinice kopnene vojske opremljene su preciznim, dalekometnim i pametnim oružjem. Proširen je domet dronova i operativnih projektila kopnenih snaga”, ističe komandant.

Izjava iranskog komandanta stigla je nakon što je u ponedjeljak otkriven izvještaj u kojem se navodi kako su tajlandske sigurnosne snage osujetile nekoliko pokušaja Irana da naškodi zapadnim i izraelskim vojnim ciljevima u ovoj azijskoj zemlji.

Čitaj još:   VRHOVNI KOMANDANTE Lovćenske straže: Posljednji pozdrav BRKOVIĆU Jevreme ... (foto i video)

“Iran je navodno pokušavao uzvratiti za nekoliko ubistava generala uključujući i pukovnika Korpusa Islamske revolucionarne garde”, piše The Times of Israel.

Povodom odnosa na relaciji Izrael – Iran ponovno se oglasio i premijer Izraela Naftali Bennett koji je poručio kako se primijete strateški uspjesi na frontu protiv Irana.

“Protekla godina označila je prekretnicu u izraelskoj strategiji protiv Irana. Vidimo kako hrabri iranski narod izlazi na ulice i protestira protiv ugnjetavanja i tiranije režima, protiv gladi i korupcije koja im šteti. Mi smo doprinijeli tome”, poručio je Bennett.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more