IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK ušao u UKRAJINU, želi informacije iz prve ruke…

Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine jutros oko 10 sati zajedno sa bliskim saradnicima prešao je ukrajinsku granicu. Namjera mu je da se iz prve ruke uvjeri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri mjeseca bukti rat.

Prva destinacija, kako navode u LSV biće svakako Kijev, a plan mu je da posjeti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uvjeri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

“Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom mijenjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima”, kaže za Danas Bojan Kostreš, funkcioner LSV.

Čitaj još:   Kada je žena četnik u Vladi, onda ne čudi ni Mladić u Beranama!!!

Kostreš podsjeća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Podsjeća da je bio i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, da je bio i u Tuzli kada je tamo bilo teško ući. “ Antiratne ideje uvjek su kod njega bile prisutne “, navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

izvor: danas.rs

DRAGINJA Vuksanović Stanković: STOP RATU, podrška narodu UKRAJINE, vojnicima i BTANIOCIMA SVOJE OTADŽBINE

STOP agresiji Rusije na Ukrajinu, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Read more

DPS: Odlazeći ministri pokazali kukavičluk i nedoslednost po pitanju agresije na Ukrajinu…

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu, njen premijer Zdravko Krivokapić, resorna Read more

RAT U UKRAJINI: Rusi nakon granatiranja zauzeli najveću NUKLEARNU elektranu u Evropi…U toku je HITNI sastanak NATO saveza

09.50 U Bruxellesu je počeo hitni sastanak Sjevernoatlantskog vijeća. 09.00 Ukrajina je Read more

Čitaj još:   VIC DANA: Pozvao SVEVIŠNI Putina, Trampa i Vučića da im kaže da da će smak svijeta biti za 7 dana, a onda se Vučić vratio u Srbiju… (foto)