IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pitanje za UBNOR i najave skupa “Boj se Boga i drži se Rusije”: Može li DRITAN Abazović da spriječi nacionalistička okupljanja… (foto, video)

UBNOR Herceg Novog postavlja pitanje da li predsjednik Vlade Dritan Abazović može da spriječi nacionalističke skupove. Postavili su pitanje najavljenog skupa pod imenom “Boj se Boga i drži se Rusije”, koji sjutra organizuje Društvo srpsko– ruskog prijateljstva za Herceg Novi i Boku Kotorsku…

HERCEG NOVI: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak, 10. 06. 2022… 12: 38… Pitanje za UBNOR i najave skupa “Boj se Boga i drži se Rusije”: Može li DRITAN Abazović da spriječi nacionalistička okupljanja… (foto, video)

“Još se krv nije sprala sa pločnika hercegnovskog trga koji nosi ime narodnog heroja Nikole Đurkovića, a još manje bruka zaboravila kada kolo zaigraše saradnici okupatora oko krvave odjeće Nikoline, Savove, Dašove i Stijepove. Dok njihova nepomična tijela držahu u blizini, kako bi zaplašili čestiti antifašistički narod Herceg Novog”, kažu u UBNPR-u Herceg Novog.

Foto: UBNOR Herceg Novi
Foto: UBNOR Herceg Novi

Prema njihovim riječima, mnogo godina kasnije, žele ponovo da oskrnave i ponize isti taj trg, oni koji napadaju na suverene pogranične zemlje, jer se ne slažu sa njihovom politikom, ruše i spaljuju sve pred sobom, uništavajući najveću žitnicu u Evropi, ostavljajuci masovne grobnice i civilne žrtve razbacane po ulicama Ukrajine, kao nekad što to rađahu fašisti u Drugom svjetskom ratu.

Čitaj još:   BIJELA KUGA, ZEMLJA HRVATSKA UMIRE: Zatvara se šest škola u 117 nema nijednog prvačića...

“I sada se nađoše neki, najvjerovatnije potomci igrača iz onog “krvavog kola”, koje se sramno zaigralo, a fotografijom Luke Cirigovića od zaborava sačuvalo. Vjerovatno uz podršku lokalne vlasti Herceg Novog, na gradskom trgu srpsko-rusko društvo želi da podrži ono što čitav svijet osuđuje. Zar se materijalno treba stavljati iznad svega, pa i iznad obraza, da bi se udovoljilo oligarsima sa sumnjivim kapitalom?”, navodi se u saopštenju.

Foto: UBNOR Herceg Novog
Foto: UBNOR Herceg Novog

Hercegnovski antifašist, dodaju, osuđuju svaki vid podrške rušenju, ubijanju, pljačkanju i unistavanju kakvo se više od sto dana događa u Ukrajini.

“I dok Cetinjani broje sto i neki skup podrške Ukrajini, zvanična država osuđuje, a svijet sankcioniše, dio građana koji sebe nazivaju “Novljanima” huškaju napadače, vjerovatno se ne sjećajući devedesetih i rata u okruženju ili su se možda u njemu dobro snalazili? Postoji li mogućnost da Predsjednik Vlade Crne Gore spriječi ovakve nacionalističke skupove, čiji sadržaj i namjera su mu dobro poznati još od restorana “Potoci” na Bioču kada su se zajednički prodružili”, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: DRITAN Abazović poručio da njegova vlada pruža ruku Otvorenom Balkanu

Čitaj još:   ŠOK, DALILA IM ZAČEPILA USTA: Zbog čega, godinama ne može da zatrudni... (foto i video)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more