IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNI PRIZORI: Centar grada potpuno poplavljen, automobili plutaju ulicama… (foto, video)

Pričinjene su i materijalne štete na kućama, automobilima i obližnjim objektima, a na videozapisima je primjetno kako voda nosi i automobile budući da su na ulicama od obilnih padavina nastale bujice.

TEŠANJ: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 10. 06. 2022… 22: 38… STRAŠNI PRIZORI: Centar grada potpuno poplavljen, automobili plutaju ulicama… (foto, video)

Uslijed obilnih padavina koje su danas zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, poplavljeni su pojedini gradovi, u najvećoj mjeri u Tuzlanskom kantonu, ali prema fotografijama i videozapisima na društvenim mrežama, građani Tešnja se također bore sa posljedicama poplava koje su danas zahvatile ovaj grad.

Naime, danas je u popodnevnim satima jaka kiša pogodila područje Tešnja koji je za nekoliko trenutaka doslovno bio pod vodom.

Pričinjene su i materijalne štete na kućama, automobilima i obližnjim objektima, a na videozapisima je primjetno kako voda nosi i automobile budući da su na ulicama od obilnih padavina nastale bujice.

Čitaj još:   EPIDEMIOLOG ŠOKIRAO SRBIJU: "2. jula bilo je zvanično ŠEST umrlih a STVARNI broj je bio 52! (foto + video)

Lokalni mediji pišu da i vatrogasci u mjestu Krndija u općini Tešanj spašavaju svoje objekte koji su također stradali uslijed bujičnih poplava.

Osim u Tešnju, veliko nevrijeme je bilo i u Tuzlanskom kantonu gdje su poplavila područja Srebrenika, Banovića i Tuzle, a najteža situacija je u Čeliću.

Prema prvim procjenama, u Čeliću je poplavljeno oko stotinjak stambenih i drugih objekata na području te općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

izvor agencije

BUDVA POLICIJA TRAGA ZA NAPADAČEM: U pucnjavi ranjen, Kristijan B. (foto)

U toku je izviđaj kojim rukovodi nadležni tužilac u Višem Read more

Ajkule danas napadaju Brazil, oprez postoji: Ne postoji laka utakmica… (foto, video)

Najbolji vaterpolisti Crne Gore igraće treći meč na Svjetskom šampionatu Read more