IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOLODIMIR Zelenski pozvao Abazovića da posjeti Kijev… (foto, video)

Premijer Crne Gore DRITAN Abazović razgovarao telefonom sa predshednikom Ukrajine Zelenskim…

PODGORICA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 10. 06. 2022… 12: 38… VOLODIMIR Zelenski pozvao Abazovića da posjeti Kijev… (foto, video)

„Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za ulazak u EU, a Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu spremna je da pruži neophodnu ekspertsku i političku pomoć“, rekao je premijer25455 pregleda 62 komentar(a)

Predsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarao je danas telefonskim putem sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, koji ga je pozvao da posjeti Kijev.

Abazović je, kako je saopšteno iz kabineta premijera, u razgovoru sa predsjednikom Ukrajine istakao da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na tu zemlju i da od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Naglasio je da se danas evropske vrijednosti slobode i prava na sopstveni izbor brane izvan granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim koji je pozvao Abazovića da u što skorije vrijeme posjeti Kijev, prenose crnogorski mediji.

Čitaj još:   Mile DODIK u RUSIJI ponižavao BIH i blatio ZAPAD: Spomenuo i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana... (foto, video)

Abazović je u razgovoru sa predsjednikom Ukrajine istakao je da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu i da od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući da se danas evropske vrednosti slobode i prava na sopstveni izbor brane izvan granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Abazović je tokom razgovora sa Zelenskim prenio ličnu spremnost da posjeti Kijev i na taj način pruži podršku ukrajinskom narodu, uz konstataciju da će liderima sa Zapadnog Balkana predložiti da zajednički posjete glavni grad Ukrajine i pruže podršku.

Zelenski se zahvalio Abazoviću na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini, njenom principijelnom stavu prema EU i odnosu u Ujedinjenim nacijama.

Čitaj još:   LJETOVANJE NA MORU- NEMOGUĆA MISIJA: Ako rizikujete, morate da znate ŠTA VAS OČEKUJE NA PLAŽAMA U KOMŠILUKU! (foto)

Upoznajući Abazovića sa trenutnom situacijom u Ukrajini i izrazio spremnost za produbljenje saradnje i intenziviranje ličnih odnosa sa  Abazovićem.

“U tom smislu Zelenski uputio je poziv Abazoviću da u što skorijem periodu poseti glavni grad Kijev”, navedeno je iz Vlade.

izvor Vijesti.rs