IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Nestabilno i sa jačom kišom i grmljavinom, a za vikend će biti… (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16° C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24° C, na jugu zemlje do 27° C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 10. 06. 2022… 10: 38… VRIJEME DANAS: Nestabilno i sa jačom kišom i grmljavinom, a za vikend će biti… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom u Bosni. U Hercegovini slabije padavine se prognoziraju u sjevernim područjima.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16° C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22° C, na jugu od 23 do 27° C.

Za sjeverna područja Bosne izdato narandžasto upozorenje.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14° C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20° C.

petak, 10.06.2022. godine
Mada će vremenske prilike i dalje biti nestabilne, opšta slika će se ipak djelimično poboljšati. Povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen i uz umjereno sjeverno strujanje biće ugodnije većim dijelom dana. U Hercegovini i na jugozapadu sunčanije

Čitaj još:   SRAMOTNO: U BANJOJ LUCI SE POJAVIO NOVI MURAL Zločinca Mladića, uz poruku "Ujedinjenje je počelo..."(foto, video)

U subotu u Bosni pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima u istočnim, sjeveroistočnim, sjevernim i centralnim područjima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16° C, na jugu zemlje do 18° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24° C, na jugu zemlje do 27° C…

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15° C, na jugu zemlje do 18° C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28° C, na jugu zemlje do 30° C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod…

izvor i iBalkan.net