IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTRAŽIVANJE AGENCIJE za potrebe EU: Ulazak Crne Gore u Evrupsku Uniju podržalo bi više od 83 odsto građana… (foto, video)

Više od 83 % crnogorskih građana na referendumu podržalo bi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju, pokazalo je istraživanje „Stavovi građana o evropskim integracijama i procesu pristupanja EU“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11. 06. 2022… 00: 38… ISTRAŽIVANJE AGENCIJE za potrebe EU: Ulazak Crne Gore u Evrupsku Uniju podržalo bi više od 83 odsto građana… (foto, video)

Više od 83 odsto crnogorskih građana na referendumu bi podržalo ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU), pokazalo je istraživanje „Stavovi građana o evropskim integracijama i procesu pristupanja EU“.

Istraživanje, koje je sprovela agencija Defacto za potrebe EU u Crnoj Gori i crnogorske Vlade, urađeno je u maju na uzorku od preko hiljadu ispitanika širom zemlje.

Istraživanje, koje je danas prezentovano, pokazalo je da 77,9 odsto smatra da članstvo u EU donosi više prednosti nego štete Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, razlozi za to su bolji kvalitet života i standard, otvorene granice i mogućnost putovanja u EU države bez vize i interes građana Crne Gore.

Istraživanje, je pokazalo da 25 odsto građana smatra da je najveća prepreka za to da Crna Gora postane članica EU široko rasprostranjena korupcija, dok 15,8 odsto građana kao prepreku vidi široko rasprostranjen organizovani kriminal.

Čitaj još:   STRAŠNO,NEDA ARNERIĆ HITNO PREBAČENA U URGENTNI CENTAR: Glumicu pronašao brat u besvjesnom stanju...

Šefica Delegacije EU Oana Kristina Popa rekla je da, tokom nedavnih kriza, partnerstvo i prijateljstvo između Crne Gore i EU postalo je još čvršće.

Ona je navela da je EU nastavila da stoji uz Crnu Goru tokom pandemije, obezbjeđujući vakcine, medicinske potrepštine i finansijsku podršku bez premca.

“Crna Gora je stala uz EU protiv Rusije, pokazujući ogromnu solidarnost sa Ukrajinom. Zahvalni smo svim građanima, institucijama i preduzećima koji pomažu ukrajinskim izbjeglicama i koji podržavaju Ukrajinu u teškoj borbi za slobodu i dostojanstvo”, rekla je Popa.

Popa je kazala da građani nastavljaju da šalju dosljednu poruku, bez obzira na to koju političku partiju podržavaju ili koje su vjere.

“Žele evropsku budućnost, bolji životni standard, više poslova i bolje mogućnosti putovanja. Ovo je pitanje nacionalnog interesa koje prevazilazi partijske podjele”, istakla je Popa.

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović na Samitu šefova država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP)

izvor rtcg.me

Dnevni horoskop za 26. jun 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Tajnica nazvala direktora zoo vrta da ga pita šta da radi, zbog hitnog slučaja… (foto)

„Gospodine direktore, stvar je hitna“!!! ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, subota, 25. Read more