IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GREŠKA LOPOVA: Htio ukrasti lance, popeo se na dizalicu, na kraju ga spašavali vatrogasci… (foto)

Vatrogasci su detaljno opisali slučaj na svojoj službenoj stranici na Facebooku…

SLAVONSKI BROD: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12. 06. 2022… 11: 38… GREŠKA LOPOVA: Htio ukrasti lance, popeo se na dizalicu, na kraju ga spašavali vatrogasci… (foto)

Lopova u Slavoniji spašavali vatrogasci: S 30- metarske dizalice htio ukrasti lance. Nije znao kako se spustiti…

Brodsko- posavska Policijska uprava saopćenjem je izvijestila o neobičnom pokušaju krađe.

Kako su naveli, u petak oko 18 sati policajci su utvrdili da se jedan 30- godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju na prostoru napuštenog gradilišta s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

No, nesuđeni lopov ostao je visjeti na kranu, na visini od 30 metara, i nije se mogao spustiti pa su po njega došli vatrogasci, koji su objavili i niz fotografija svoje intervencije

– U popodnevnim satima u 18: 44 na direktan poziv zamjeniku zapovjednika dobili smo dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje, objavili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac navodeći da je na intervenciju bilo pozvano šest članova operative koji su četiri minute nakon poziva izašli s dva vozila, a na mjesto događaja stigli su već u 18: 51.

Čitaj još:   "BIJELA KUGA" ODNIJEĆE MILIONE SRBA: Mapa JEZIV, PODSJETNIK na najveći PROBLEM SRBIJE! (foto)

Vatrogasci su detaljno opisali slučaj na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

– Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt s osobom. Razgovaramo s osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda.

Kolege iz JVP (3 člana) su brzo stigli na mjesto intervencije te smo zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe. Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom je preko krana izvršio spuštanje do unesrećenog dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj.

Kakav majstor! Htio ukrasti lance, popeo se na dizalicu, na kraju ga spašavali vatrogasci…

Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled.”, objavili su vatrogasci.

IZVOR Jutarnji list.hr