IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević šef svih službi BEZBJEDNOSTI…

Potredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević novi je šef Biroa za operativnu koordinaciju, odlučeno je na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, saznaje Pobjeda.

Biro za operativnu koordinaciju čine: direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktor Uprave policije, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, načelnik Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane, generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Članove Biroa za operativnu koordinaciju imenuje Vlada. Na čelu tog tijela u vladi Zdravka Krivokapića bio je potpredsjednik Vlade i koordinator bezbjednosnog sektora Dritan Abazović.

Rad Biroa za operativnu koordinaciju po Zakonu o osnovama bezbjednosnog sektora koordinira član Vijeća za nacionalnu bezbjednost koga odredi Savjet za odbranu i bezbjednost, na prijedlog predsjednika Vijeća.

Taj biro biće zadužen za izvršavanje i realizaciju zaključaka Vijeća za nacionalnu bezbjednost, utvrđivanje zadataka obavještajnog sektora, koordiniranje aktivnosti organa iz tog sektora.

Čitaj još:   NESREĆA U BiH: Iz kamiona ispale gajbe pune piva... (foto, video)

Ovim imenovanje Konjević će biti prvi čovjek bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori i čekaju ga bojni izazovi– da se revitalizuje kompromitovani i urušeni bezbjednosn sektor, ali i borba za povratak povjerenja međunarodnih partnera u cjelokupni sistem opterećen brojnim propustima i skandalima, uključujući i upliv stranog faktora.

Od Biroa za operativnu koordinaciju se očekuje da se konačno i učini javnim kontroverzni izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora na Cetinju 4. i 5. septembra i upotrebe sile prilikom ,,helikopterskog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije.

Od Biroa za operativnu koordinaciju se očekuje da se konačno i učini javnim kontroverzni izvještaj o postupanju bezbjednosnog sektora na Cetinju 4. i 5. septembra i upotrebe sile prilikom ,,helikopterskog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije Joanikija…

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more