IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRVATSKA: Velika policijska akcija, uhapšen bivši gradonačelnik ali i njegov sin… (foto, video)

U Hrvatskoj, traje velika akcija policije, u sklopu koje se obavljaju pretresi na više lokacija, a uhapšen je i bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović ali i njegov sin...

PETRINJA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14. 06. 2022… 10: 38… U Hrvatskoj, traje velika akcija policije, u sklopu koje se obavljaju pretresi na više lokacija, a uhapšen je i bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović ali i njegov sin...

Velika akcija policije i USKOK- a u Petrinji. Zbog pogodovanja firmama njegovih sinova i snaha, uhapšen je bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, ali i njegov sin.

Darinko Dumbović, je bio gradonačelnik Petrinje u trenutku razornog zemljotresa pa sve do posljednjih lokalnih izbora, kad je na izborima za gradonačelnicu pobijedila HDZ-ova kandidatkinja Magdalena Komes.

Pretresi se provode na više lokacija, a uhićeni su bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin.

Pretres kuće Darinka DumbovićaPretres kuće Darinka Dumbovića Foto: DNEVNIK.hr

Njegov advokat Dražen Ivanić u 9.30 sati bio je s policijskim inspektorima i u interesu istrage nije nam htio, a ni smio reći ništa o akciji, pa tako ni za što ga točno terete.

Oglasili se USKOK i policija…

”Hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko- moslavačkom.

Čitaj još:   PORAZ VUČIĆEVOG REŽIMA: Godišnje se oko 2.000 ljudi ODRIČE državljanstva Srbije... (foto, video)

Pretres kuće Darinka DumbovićaUhićenja i pretresi u Petrinji

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnos”, priopćio je USKOK.

”Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja započela je u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko- moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćio je MUP.

Kako neslužbeno doznaje N1, pred kućom bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića nalazi se policijska marica.

Advokat Dražen Ivanić, koji zastupa Dumbovića, potvrdio je da je Dumbović uhapšen. Pretres je u toku, a zasad nije želio otkrivati više informacija.

Akcija je, neslužbeno, povezana s pogodovanjima firmama njegovog sina, o kojima se u hrvatskoj javnosti puno pričalo. U akciji je obuhvaćeno više osoba.

BONUS VIDEO: Velika policijska akcija u Petrinji: Uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović, priveden mu i sin…

Čitaj još:   PRIŠTINA: UKIDAMO TAKSE BiH I SRBIJI"Ostvarili smo svoj CILJ..."

izvor Dnevnik. hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more