IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Obdukcija pokazala da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću… (foto, video)

U saopštenju se navodi da su izmjerene vrijednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrijednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14. 06. 2022… 12: 38… NOVI PAZAR: Obdukcija pokazala da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću… (foto, video)

Bivši predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sandžački muftija Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozivajući se na nalaze odbukcije.

U saopštenju se navodi da su izmjerene vrijednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrijednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti.

“Uzimajući u obzir Zukorlićevu cjelokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porijekla i nastupila je kao posljedica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja“, saopšteno je iz tužilaštva.

Supruga: Muftija bio bolestan od 2007. godine

Prethodno je Zukorlićeva supruga Elma Elfić Zukorlić na svom instagram nalogu objavila da je obdukcioni nalaz pokazao da je muftija umro prirodnom smrću.

Navela je i da je Zukorlić bio bolestan od 2007. godine i da za njegovu bolest niko nije znao osim nje

“Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje. Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on”, napisala je.

Čitaj još:   DODIK KAŽE DA JE KONAČNO 'U ETERU': "Poštovani, ovo je moj zvanični Twitter nalog, zapratite me" (foto, video)

“Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć uoči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati. Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije”, dodala je Elma Elfić Zukorlić.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

“Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti”, napisala je Elma Elfić Zukorlić.

Sin čeka nalaze iz Njemačke i BiH

Zukorlićev sin Usame naveo je na svom Fejsbuk nalogu da su stigli prvi nalazi o uzroku smrti muftije, rađene na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu.

“Porodica će sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti”, poručio je Usame Zukorlić.

Podsjetimo, tijelo Muamera Zukorlića, nekadašnjeg glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) i osnivača Stranke pravde i pomirenja, ekshumirano je 6. maja, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, a nakon što je porodica iznijela sumnje da je bivši muftija otrovan.

Čitaj još:   VELIKO BRAVO, DAVOR U BANJOJ LUCI, PORUČIO: "Svi ćete doći na red..."

Nakon obavljene obdukcije, Zukorlić je ukopan u dvorištu Altun-alem džamije u Novom Pazaru.

Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini. (Autor: M. B.)

BONUS VIDEO: Prirodna smrt ili ubistvo? Obavljena ekshumacija muftije Zukorlića, rezultati obdukcije!

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more