IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK IZ UKRAJINE: “Ukrajinci se bore protiv jezive mašinerije smrti, odmah uvesti sankcije”… (foto)

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine proteklih nekoliko dana sa bliskim saradnicima boravi u Ukrajini. Tom prilikom obišao je Lavov, Kijev, Harkiv. Obišao je mjesta stradanja i razgovarao sa mještanima ratom zahvaćenih područja, kako sa Ukrajincima, tako i Rusima.

I dok je iz Ukrajine na svom twitter nalogu objavljivao potresne fotografije, na njegov račun stizali su razni komentari da je u pitanju samoreklamerstvo, dodvoravanje zapadu, a najavljena je i jedna krivična prijava protiv njega zbog izjave “da se rat u Ukrajini mora završiti smrću Putina”. U intervjuu Čanak objašnjava šta je bio razlog njegovog iznenadnog odlaska u Ukrajinu.

On je rekao da je važan dio njegovog političkog uvjerenja i to da se “mora biti na mjestima o kojima želite da imate politički sud”.

“Zbog toga sam još 1991. godine, kada je počinjao rat u Sloveniji, bio u Ljubljani. Prošle godine sam boravio na Kosovu i na mjestima stradanja srpskih civila u Hrvatskoj. Boravio sam prošle godine 5. septembra na Cetinju, prilikom ustoličenja vladike Joanikija, te ove godine na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom i lično vidio sve što se događa. Posjetio sam sva krizna žarišta u bivšoj Jugoslaviji. To je način razmišljanja koji njegujem već duže od 30 godina”, istakao je Čanak.

Čitaj još:   Patriote CRNE GORE i poruka Amfilohiju: Na Cetinju i Lovćenu se graditi neće... (foto)

Na pitanje koliko ostaje u Ukrajini i da li je uvjereniji da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, Čanak je odgovorio da “sankcije moraju odmah uvesti”.

“U ovom trenutku ne mogu učiniti više od ovoga. Puno sam razgovarao, vidio mnogo toga. Obišli smo puno mjesta. Razgovarali sa puno ljudi. Stekao sam jasnu sliku. Sada treba pomoći Ukrajini i njenim građanima i zaustaviti jezivu Putinovu agresiju na ovu nezavisnu i suverenu državu…

Ukrajinci se bore ne samo za Ukrajinu ili njihove gradove, nego i za zaustavljanje jezive mašinerije smrti, kakva je Putinova Rusija danas. Sankcije Ruskoj Federaciji moramo odmah uvesti! Moramo uraditi sve da bude jasno sa koje je strane Srbija. Agresija Putinovih neofašista na Ukrajinu je to ista svjetska sramota dvadesetprvog vijeka i ravna je agresiji Hitlerovog Trećeg rajha na Evropu”, zaključio je Čanak za Danas.rs.

izvor: danas.rs

NENAD Čanak: CETINJE danas centar čitavog regiona, ovo je POBJEDA CRNE GORE…

Upoređujući Cetinje danas dešavanjima 4. i 5. septembra prošle godine, Read more

ČANAK BJESAN KAO RIS: OTKUD VOJSCI U SEKULARNOJ DRŽAVI KRSNA SLAVA, POSTAJU ORUŽJE CRKVE SRBIJE… (video)

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata komentarisao je obilježavanje krsne slave Read more