IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZA NEVJEROVATI, ALI ISTINA: Protiv Nenada Čanka podnesena krivična prijava jer je “ugrozio sigurnost Vladimira Putina” (foto, video)

Krivična prijava protiv Čanka pojavila se na twitteru, a još uvijek nije poznato ko je podnosilac, informacija da je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine prijetnja Vladimiru Putinu više zvuči kao šala nego kao zbilja…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 15. 06. 2022… 00: 08… ZA NEVJEROVATI, ALI ISTINA: Protiv Nenada Čanka podnesena krivična prijava jer je “ugrozio sigurnost Vladimira Putina” (foto, video)

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak “zaradio” je krivičnu prijavu jer je tokom javljanja u program Face TV iz glavnog grada Ukrajine KIjeva, navodno, ugrozio sigurnost predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Informacija,odnosno krivična prijava protiv Čanka pojavila se na Twitteru, a još uvijek nije poznato ko je njen podnosilac. Kako god, infromacija da je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine uopšte prijetnja Vladimiru Putinu više zvuči kao šala nego kao zbilja.

Nenad Čanak je prije nekoliko dana otišao u Ukrajinu kako se svojim očima uvjerio u stanje u toj zemlji koju je Putinova vojna mašinerija napala 24. februara rušeći sve pred sobom.

Čitaj još:   Vučić: "Hvala ti, brate Turčine"i pozvao Erdogana...

U krivičnoj prijavi piše da je Nenad Čanak 11. juna ugrozio sigurnost Vladimira Putina “prijetnjom da će napasti njegov život na način što je u TV emisiji Centralni dnevnik a da koju vodi Senad Hadžifejzović , komentarišući “specijalnu vojnu operaciju Ruske Federacije u Ukrajini izjavio: “Ovo se mora završiti samo na jedan način  – porazom Rusije i smrću Putina”, navodi se u krivičnoj prijavi protiv Čanka koja je podnesena Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. (D.O.)

izvor agencije

Ajkule danas napadaju Brazil, oprez postoji: Ne postoji laka utakmica… (foto, video)

Najbolji vaterpolisti Crne Gore igraće treći meč na Svjetskom šampionatu Read more