IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE GRMLJAVINA I VELIKO NEVRIJEME: Nakon stabilnog i vrućeg dana, slijedi promjena vremena… (foto)

U večernjim satima pljuskovi s grmljavinom, jutarnja temperatura zraka između 11 i 16, a dnevna do 33 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, četvrtak, 16. 06. 2022… 09: 38… STIŽE GRMLJAVINA I VELIKO NEVRIJEME: Nakon stabilnog i vrućeg dana, slijedi promjena vremena… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a u večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom mogući su u Krajini i na sjeveru Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena Celzijusa.

četvrtak, 16.06.2022. godine
Prvi dio dana biće ugodniji, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Na sjeveru zemlje opšta slika će biti nešto lošija, kao posljedica nestabilnog vremena u večernjim satima.

Čitaj još:   UBIJENA IRMA FORIĆ BILA JE SUPRUGA AMBASADORA BIH: Muža i ubicu Senada Basarića upoznala je na Fejsbuku... (foto)

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak se očekuje prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more