IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Danas će se znati ko će zamjeniti VEDRANA Bosnića? Dva glavna kandidata za KLUPU BH KOŠARKAŠA su… (foto, video)

Hoće li Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobiti novog selektora, možda već danas?

SARAJEVO: BiH, Sport, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17. 06. 2022… 09: 38… SARAJEVO: Danas će se znati ko će zamjeniti VEDRANA Bosnića? Dva glavna kandidata za KLUPU BH KOŠARKAŠA su… (foto, video)

Traži se Bosnićev nasljednik: Bećiragić i Mutapčić glavni kandidati za klupu bh. košarkaša…

Kao što je dobro poznato, Vedran Bosnić je prije nekoliko dana, nezadovoljan odnosom pojedinaca u Košarkaškom savezu BiH prema reprezentaciji i stručnom štabu, podnio ostavku.

U međuvremenu su članovi Upravnog odbora KSBiH pokušavali u više navrata uvjeriti Bosnića da se predomisli, smatrajući da postoji prostor za dogovor i rješavanje nesporazuma, kako bi se saradnja nastavila na obostrano zadovoljstvo.

No, nezvanično saznajemo da do dogovora jučer nije došlo, a to je bio kranji rtok, pa će “Zmajevi”, prema svemu sudeći, uskoro dobiti novog selektora.

Kao favorit za novog kormilara spominje se Adis Bećiragić, a sada je procurilo još jedno renomirano, dobro poznato ime bh. košarke– Emir Mutapčić.

Čitaj još:   NOVO UPOZORENJE: Nakon žestokog dana, ide PAD TEMPERATURE I VELIKO NEVRIJEME "džehenem ili pakao dolazi..."

Naravno,m moguće je da bude i drugih prijedloga. no, jedno je jasno – čitav proces mora biti završen veoma brzo jer reprezentacija bi se trebala okupiti već za šest dana, uoči ključnih susreta za proboj u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Reprezentaciju BiH 1. jula očekuje gostovanje u Češkoj Republici, dok će tri dana kasnije “Zmajevi” dočekati Bugarsku.

Ukoliko na kraju budemo među tri najbolje selekcije u grupi (trenutki poredak: Litvanija 8 bodova, BiH 6, Bugarska 5, Češka 5), plasirali bismo se u naredni krug kvalifikacija za SP koji počinje već u avgustu, piše Raport.

U septembru nas očekuje i glavni događaj godine, kad su košarkaši u pitanju, završnica Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO: Večernji studio: Gost Vedran Bosnić…

izvor iBalkan.net / agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more