IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEF TURSKE DIPLOMATIJE STIGAO U SARAJEVO: Mevlut Cavusoglu danas sa Turković, Komšićem i Džaferovićem… (foto, video)

Turski ministar će zatim održati i odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Predsjedništvu BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18. 06. 2022… 10: 28… ŠEF TURSKE DIPLOMATIJE STIGAO U SARAJEVO: Mevlut Cavusoglu danas sa Turković, Komšićem i Džaferovićem… (foto, video)

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković danas će se sastati s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Cavusogluom.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održat će se sastanak ministrice Turković i ministra Cavusoglua nakon čega će, s početkom u 12: 10 sati, biti upriličena ceremonija potpisivanja:

– Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske o obavljanju dohodovne djelatnosti izdržavanih članova osoblja diplomatskih misija i konzularnih ureda i- Memoranduma o razumijevanju između Ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske o razmjeni diplomata.

Čitaj još:   VRIJEME Danas: Ujutru slab mraz, niska oblačnost, temperatura do 5 C...

Sporazum i Memorandum će potpisati zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Turković i ministar Cavusoglu. 

Turski ministar će zatim održati i odvojene susrete sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem u Predsjedništvu BiH. 

Cavusoglu je stigao u Sarajevo u petak gdje je imao susret sa reisom Huseinom ef. Kavazovićem, visoki predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, a prisustvovao je i svečanosti na IUS- u… 

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more