IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ŠTETNO, NEPRIHVATLJIVO”: Otkazano slanje britanskih padobranaca u BiH, nakon snimka orgijanja vojnika u kasarni… (foto, video)

Novi komandant britanskih oružanih snaga general Patrick Sanders otkazao je slanje padobranskog bataljona u BiH i na Kosovo nakon što je u javnosti objavljen snimak na kojem se vidi da padobranci…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 18. 06. 2022… 10: 28… “ŠTETNO, NEPRIHVATLJIVO”: Otkazano slanje britanskih padobranaca u BiH, nakon snimka orgijanja vojnika u kasarni… (foto, video)

Kako piše Indenpendent, oficir padobranske jedinice general Andrew Harrison u pismu upućenom Sandersu naveo je da je “privremeno izgubio povjerenje” u jedinicu Trećeg padobranskog bataljona.

“Ovaj bataljon ima izvanrednu reputaciju, u službi je britanskog naroda i svaki od pripadnika je razočaran zbog gubitka šanse da ponovo bude na zadatku na Balkanu”, naveo je Harrison u pismu.

On je dodao da je odluka generala Sandersa zasnovana na nedavnim disciplinskim incidentima u kasarni “Merville” iz koje su snimci kasnije dospjeli u javnost.

Na snimku koji se pojavio ranije ovog mjeseca prikazana je žena koja ima seks sa osam pripadnika 16. jurišne zračne brigade u kasarni Merville u Colchesteru, Essex, dok su desetine drugih vojnika gledali, a neki ih bodrili. Prema Kraljevskoj vojnoj policiji, žena je bila civil koji je navodno prokrijumčaren u bazu oko 30 puta u proteklih pet mjeseci.

Čitaj još:   Lopovi imaju novi način da vam obiju prtljag, čak i kada na njemu imate šifru i katanac...

Snimci su bili “prilično slikoviti u detaljima”, rekao je vojni izvor za Times, pokazujući seksualne radnje u različitim dijelovima kasarne. Dok je Royal Military Police utvrdio da je “orgija bila sporazumna”, Sanders je rekao da se ta aktivnost mogla protumačiti kao “ponižavanje žena” i nazvao je “neprihvatljivom, korozivnom i štetnom po reputaciju vojske”.

Oko 300 pripadnika padobranske jedinice trebali su u septembru biti raspoređeni na Balkanu…

IZVOR Klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more