IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FATMIR Gjeka: Muslimanski narod je važan korpus crnogorskog društva… (foto, video)

Čestitajući svim Muslimanima i Muslinkama njihov nacionalni dan, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Gjeka istakao je da je muslimanski narod važan korpus crnogorskog društva…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022… 13. 53… FATMIR Gjeka: Muslimanski narod je važan korpus crnogorskog društva… (foto, video)

Crna Gora stvorena i obnovljena željom i voljom svih njenih građana i građanki, primjer je, kako je rekao, mirnog i uspješnog suživota na Balkanu, i ponovio da Crnu Goru činimo svi mi zajedno koji smo njeno lice.

Gjeka je naveo da je ova Vlada sastavljena od ljudi koji, cijeneći sve što je postigla Crna Gora do sada, neće dati sebi za pravo da ulože manje napora nego što se od njih očekuje.

 “Zato smo odlučni da joj pomognemo, ujedinjeni oko zajedničkog cilja da na svom evropskom putu stigne do svog odredišta, u grupu država Evropske unije, kao punopravna članica. Crna Gora će završiti svoj integracioni proces i sa zadovoljstvom mogu reći da su njeni manjinski narodi sa žarom i maksimalnim trudom radili na ispunjenju tog cilja”, rekao je ministar.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. novembar 2021. godine

Nacionalni dan Muslimana Crne Gore obilježava se u našoj zemlji unazad tri godine, kada je proglašen odlukom Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore.

20. juna je izabran iz razloga što je 20 juna 1912. godine, Ukazom o postavljenju, Knjaz Nikola za muftiju crnogorskih Muslimana imenovao Murtezu Karađuzovića. Tog dana su crnogorski Muslimani prvi put u svojoj istoriji dobili duhovnog poglavnika iz redova domicilnog naroda, podsjetili su iz Ministarstva.

BONUS VIDEO: Dužnosti muslimana prema muslimanu – Savjet dana, hfz. mr. Alija ef. Rahman…

IZVOR Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more